Σύλληψη ατόμου για 2.600 κροτίδες

12:00 3/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κάθε Πάσχα υπάρχει τεράστιος αριθμός παράνομων κροτίδων που διακινούνται και πολλές φορές προκαλούν ατυχήματα και δυστυχήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αυτή την φορά η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε άτομο στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης πυροτεχνικών ειδών.  Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 2.644

κροτίδες.

Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, ενόψει των εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός στη Μεγαλόπολη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 25χρονου όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

2.644 κροτίδες,17 ναυτικές φωτοβολίδες και1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Αρκαδίας.

Σύλληψη και στη Ρόδο 

Για κατοχή 50.500 πυροτεχνημάτων συνελήφθη χθες 68χρονος σε χωριό της Ρόδου και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, καθ’ όλη την εορταστική περίοδο του Πάσχα, συνελήφθη χθες Μ. Πέμπτη το απόγευμα, σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, ένας 68χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάθεση προς πώληση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που έγινε σε κατάστημα με υπεύθυνο τον δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 50.500 τεμάχια πυροτεχνημάτων και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Τι λέει ο νόμος

“Κροτίδες” νοούνται πυροτεχνουργικά κατασκευάσματα διαφόρων τύπων (τρακατρούκες, βαρελότα κ.λ.π.) τα οποία δια τριβής, εναύσματος, κρούσεως ή εκτοξεύσεώς των τη βοηθεία ειδικής συσκευής ή μη, εκρήγνυνται είτε επί του εδάφους είτε εις τον αέρα και παράγουν ισχυρόνκρότον.

“Πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα” νοούνται μείγματα ευφλέκτων υλών διαφόρων τύπων τα οποία χρησιμοποιούνται προς τέρψιν και καίονταιδι`εναύσματος, τριβής, κρούσεως ή τη βοηθεία ειδικής συσκευής, χωρίς να προκαλήται εκ της καύσεώς των ενοχλητικός θόρυβος ή κίνδυνος σωματικών βλαβών ή πυρακαϊάς.

Keywords
Αναζητήσεις
syllipsi-atomou-gia-2600-krotides.htm
Τυχαία Θέματα