Στάση στις 1.490 μονάδες με μικρό τζίρο και ισορροπία στο ταμπλό του ΧΑ

21:44 16/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Περιθώρια για ανάσες έδωσαν οι ισχυροί παίκτες στην αγορά καθώς γνωρίζουν ότι θα είναι και πιο δύσκολο να αγοράζουν αν συνεχίσει να ανεβαίνει ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ξεπερνώντας τις 1.500 μονάδες που έχουν σημασία για το κοινό που δεν έχει επενδύσει.

Η αγορά αφέθηκε να «γλιστρήσει» πιο κάτω χωρίς ουσιαστική διόρθωση ή ιδιαίτερες ρευστοποιήσεις καθώς ο καθαρός τζίρος χωρίς πακέτα, για άλλη μία φορά υπαναχώρησε κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ ο Γενικός Δείκτης έμεινε χωρίς δυσκολία πάνω από τις 1.490

μονάδες, σε μία κατ΄ όνομα διορθωτική συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, οι συναλλαγές έφθασαν τα 126,38 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών που ήταν 29 εκατ. ευρώ. Οι καθαρές συναλλαγές ήταν κάτω από 98 εκατ. ευρώ, παρά τη σταθεροποίηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.490 μονάδες.

Η συνεδρίαση ενδέχεται να αποδειχθεί ωφέλιμη, αλλά ήταν στερημένη από συγκινήσεις. Ωστόσο η τάση παραμένει ανοδική και η ανοδική διάσπάση σε πλήρη εξέλιξη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.491,71 μονάδες με υποχώρηση 0,13% ή σχεδόν δύο μονάδες χαμηλότερα από τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ο Γενικός Δείκτης πέρασε γρήγορα σε αρνητικό έδαφος αμέσως μετά τις 10:30 παρά τα πολύ καλά αποτελέσματα της Alpha Bank και τις θετικές εξελίξεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Έφθασε στο χαμηλό της ημέρας στις 1.487 μονάδες μέχρι τις 14:00 και στη συνέχεια κυμάνθηκε μεταξύ 1.488-1.491 μονάδων όπου και έκλεισε.

Η αγορά προεξόφλησε τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Eurobank που ανακοίνωνε στο τέλος της συνεδρίασης και ήταν η σειρά της να κινηθεί σε νέα υψηλά 8 ετών μετά την Εθνική, η οποία διόρθωνε μετά τα μεγάλα κέρδη των προηγούμενων ημερών, χωρίς ιδαίτερη πίεση, δίνοντας ευκαιρία τοποθετήσεων. Τα πολύ καλά αποτελέσματα της Alpha Bank επίσης, έφεραν αγοραστές. Η Eurobank ξέσπασε έντονα στο τέλος της συνεδρίασης, καθώς έγινε φανερό ότι τη «μάζευαν», ξένοι επενδυτές που την κρατούσαν δήθεν χαμηλά τις προηγούμενες ημέρες.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει σε μεγάλο μέρος του ταμπλό. Η Alpha Bank για παράδειγμα άφησε κέρδη στο τραπέζι στο τέλος της συνεδρίασης. Το ΔΑΑ (αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») , ο ΟΤΕ και η Motor Oil είχαν καλή συνεδρίαση, τη ΔΕΗ την έκλεισαν χαμηλότερα, ενώ ο Μυτιληναίος ήλθε δυνατά στο τέλος της συνεδρίασης όπως και η Eurobank για να ισορροπήσει και η αγορά καθώς άλλοι έχαναν τιμές αλλά χωρίς σοβαρή πτώση.

Η ΤΙΤΑΝ διόρθωσε τα ΕΛΠΕ και το Jumbo επίσης, ενώ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ CENERGY Coca- Cola σημείωσαν άνοδο. Ο δείκτης FTSE σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,05% στις 3.619.46 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη 0,25% στις 2.392.18 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 1.311,07 μονάδες με άνοδο 0,16%. Καλή ισορροπία στις μετοχές, με 45 ανοδικές και 60 να κλείνουν με πτώση.

Keywords
Αναζητήσεις
stasi-stis-1490-monades-me-mikro-tziro-kai-isorropia-sto-tablo-tou-cha.htm
Τυχαία Θέματα