ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΧΑΝΙΑ

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Χανιά. Και στις δύο περιπτώσεις τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται αρκετά κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Αναμένεται ύφεση καθώς πέφτει η ένταση των ανέμων. Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς στη χώρα.

Σε εξέλιξη παραμένει από τα ξημερώματα της Τετάρτης η φωτιά στην Αχαΐα. Οι φλόγες έχουν περιοριστεί στους οικισμούς Πλατάνι και Δρέπανο, οι οποίοι μαζί με τις περιοχές Άνω Καστρίτσι και Σελλά έχουν κηρυχθεί από χθες σε κατάσταση έκτακτης

ανάγκης. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς υμμετέχουν 69 οχήματα της Πυροσβεστικής, επίγειες δυνάμεις 130 πυροσβεστών, ενώ από αέρος συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Aπό τα 8 αεροσκάφη που είχαν αναπτυχθεί στην Πάτρα για την αντιμετώπιση της φωτιάς την Τετάρτη επιχειρούσαν μόνο τα 2 εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Στον Κίσσαμο Χανίων η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο έχει εκκενωθεί το χωριό Παππαδιανά, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί επτά αγροικίες. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ένα ελικόπτερο. Η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά, Κεφάλι και Αμυγδαλοκεφάλι, και σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων, Τάσο Κουρουπάκη, εκτείνονταν σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά σπίτια κυρίως αγροικίες στους οικισμούς Παπαδιανά Βάθη, Θεοδωριανά Σημαντηριανά, Αμυγδαλικεφάλι και Πλοκαμιανά. Κάτοικοι των περιοχών αυτών ανέφεραν ότι κάηκαν και ζώα. Σε όλη την διάρκεια της νύκτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή μαζί με ομάδες εθελοντών αλλά και πολίτες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνούσε τα 20 χιλιόμετρα.

Από νωρίς το πρωί τις επίγειες δυνάμεις ενισχύει και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Τέλος σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα. Οι δυνάμεις επιχειρούν σε μια χαράδρα και ευελπιστούν εντός της ημέρας να έχουν την έχουν θέσει υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος και σήμερα Πέμπτη είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα