ΣΑΜΑΡΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΜΕΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος χωρίς αποκλεισμούς, την επομένη των εκλογών, περιέγραψε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στη διακαναλική συνέντευξη.

Τη διάθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του πρωθυπουργού, εφόσον η Ν.Δ. αναδειχθεί πρώτο κόμμα, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο Αντώνης Σαμαράς, επιχειρώντας έτσι να κλείσει και τη συζήτηση που άνοιξε με τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τις αναφορές άλλων στελεχών που τάσσονται υπέρ μίας λύσης τύπου Μόντι. Ο κ. Σαμαράς

έκανε λόγο για σεβασμό της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, σχολιάζοντας πως δεν είναι δυνατόν να του ζητείται η ψήφος και να του επιβάλλεται πρωθυπουργός που δεν έχει εκτεθεί στη λαϊκή ετυμηγορία. Προσέθεσε δε ότι δεν είναι επίζηλη η θέση του πρωθυπουργού.

Ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια μη συγκρότησης, ζήτησε να μην υπάρξουν προϋποθέσεις αποκλεισμού και δεν απέκλεισε στο σχήμα να συμμετέχει ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ «εφόσον μεταβάλλει θέσεις».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε ιδιαίτερα στην κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά οικοδομώντας μία τακτική αποδόμησης του αντιπάλου προκειμένου να κερδίσει η Ν.Δ. την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Σε ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι τροποποιήσεις είναι εφικτές -«επειδή και η Ευρώπη αλλάζει»- και ανέδειξε τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε «μαύρο πρόβατο» της Ε.Ε. «Για να εκβιάσεις κάποιον πρέπει να πιστεύεις ότι αυτός θα φοβηθεί, εγώ δεν βλέπω κανέναν να φοβάται αλλά να ικανοποιηθεί αν πας να εκβιάσεις», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα (έκανε λόγο για «οικονομικά καρτούν»), τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι κοστολογημένο σε ευρώ ενώ αντιθέτως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη δραχμή και κοστολογείται 45 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε για το ΣΥΡΙΖΑ, με αναφορές στον αφοπλισμό της αστυνομίας, στην υποστήριξη του Κουφοντίνα, στις θέσεις για επανακρατικοποίηση επιχειρήσεων, για το μεταναστευτικό. «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κάνει εποχή Παπανδρέου, τότε υπήρχε ταμείο, σήμερα από το μείον θα δώσει τι; Αυτό λέγεται φαρσοκομωδία» αναρωτήθηκε σε μία αποστροφή του λόγου του ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέμεινε ότι οι θέσεις του κόμματος ενώνουν και δεν διχάζουν τους Έλληνες ενώ, για άλλη μία φορά, επέμεινε στη σκληρή γλώσσα έναντι των λαθρομεταναστών.

Πάντως, δεν εκμεταλλεύθηκε ερωτήσεις που του ετέθησαν σχετικά με το αν η πρόταση της Ν.Δ. διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ή για την ανάδειξη του διακυβεύματος των εκλογών, ενώ δεν ετέθησαν ερωτήσεις που αφορούν στα εσωτερικά του κόμματος ή στις δηλώσεις Ψωμιάδη περί Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης:

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΘΕΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα