Παραμονές Χριστουγέννων η μονομαχία Τσίπρα – Βενιζέλου στη βουλή

Πολιτική σύγκρουση Τσίπρα – Βενιζέλου με φόντο τα υποβρύχια

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Μετά από πολλές συζητήσεις μεταξύ του προεδρείου της βουλής και του γραφείου του κ. Τσίπρα, η συζήτηση για το αν τελικά διεξαχθεί εξεταστική επιτροπή στη βουλή για το θέμα των υποβρυχίων θα γίνει 18 Δεκεμβρίου παραμονές δηλαδή των Χριστουγέννων.

Μπορεί το κλίμα να είναι

εορταστικό αλλά πριν κλείσει η βουλή αποφασίστηκε τελικά η μονομαχία μεταξύ Τσίπρα και Βενιζέλου να γίνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία μετά από αρκετές άλλες που πρότεινε ο πρόεδρος της βουλής στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος δεν συμφωνούσε. Τελικά μετά από πολλά , αποφασίστηκε η μονομαχία των δυο αρχηγών να γίνει 18 Δεκεμβρίου και αμέσως μετά να κλείσει η ολομέλεια της βουλής για τις γιορτές των Χριστουγέννων .

Η συζήτηση ανάμεσα στους κύριους Τσίπρα και Βενιζέλο πρόκειται να λάβει χαρακτηριστικά πολιτικής σύγκρουσης αφού και ο ένας και ο άλλος πολιτικός αρχηγός αλληλοκατηγορούνται. Ο μεν κ. Τσίπρας μιλά για σκάνδαλο ο δε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνες κατηγορίες και για διαπλοκή. Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα έχει πει ότι στη συζήτηση θα κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να κατάθεση αίτημα για εξεταστική επιτροπή ενώ η Κουμουνδούρου επιμένει να λέει ότι στην υπόθεση των υποβρυχίων πρέπει να πέσει άπλετο φως. Το οπλοστάσιο των δυο κομμάτων εφοδιάζεται με τα κατάλληλα όπλα, και οι ρουκέτες που θα ρίξουν ο ένας στον άλλον θα είναι τέτοιες που το πολιτικό κλίμα θα πυροδοτηθεί σε πολύ έντονο βαθμό. Τη συζήτηση φαίνεται να επιθυμούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Φυσικά για την δημιουργία πόλωσης και συσπείρωσης των οπαδών, στελεχών και ψηφοφόρων ενόψει και των ευρωεκλογών.

The post Παραμονές Χριστουγέννων η μονομαχία Τσίπρα – Βενιζέλου στη βουλή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα