Σπείρα με λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία

Εξαρθρώθηκε εξαμελής σπείρα η οποία διακινούσε λαθραία ποτά από την Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, έπειτα από έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας συνελήφθησαν έξι άτομα ηλικίας 43, 59, 51, 28, 46 και 49 ετών, εκ των οποίων τα δύο θεωρούνται ως ηγετικά στελέχη της συμμορίας.

Εις βάρος τους έχει σχηματισθεί

δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις εξής κατηγορίες: «Σύσταση συμμορίας», «Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση» και παράβαση του τελωνειακού Κώδικα.

Όπως προκύπτει από την έρευνα η συμμορία παρασκευάζει και εισάγει από το 2012 λαθραία οινοπνευματώδη ποτά (ουίσκι , βότκα, τζιν) και αλκοόλη από τη Βουλγαρία, τα οποία στη συνέχεια διένειμαν με δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα σε κάβες της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλους πελάτες και επιχειρηματίες ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αποκολλούσαν με θερμαντικά μηχανήματα την βουλγαρικής προέλευσης ταινία ασφαλείας και τις ετικέτες των αλκοολούχων ποτών, επικολλώντας στη συνέχεια πλαστές ετικέτες με ελληνική γραφή, ώστε να πωλούνται νόμιμα στην αγορά.

Επίσης για να διευκολύνουν το έργο τους χρησιμοποιούσαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο ήταν φορτωμένο με καυσόξυλα, ώστε να κρύβουν τις φιάλες των οινοπνευματωδών ποτών και της αλκοόλης.

Οι αστυνομικοί βρήκαν σε αποθήκη και κατάσχεσαν 394 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων εταιρειών, 700 λίτρα αλκοόλης άγνωστης προέλευσης, 9.004 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων γνωστών εταιρειών, 10.752 άδεια γυάλινα μπουκάλια χωρίς ετικέτα, μηχανισμό μίξης οινοπνευματωδών ποτών, τρεις ανοξείδωτες μεταλλικές δεξαμενές χωρητικότητας 200 περίπου λίτρων και δύο των 70 περίπου λίτρων, ηλεκτρονικά μηχανήματα και πλήρη εξοπλισμό για την αφαίρεση και επικόλληση ετικετών καθώς και πλήθος εγγράφων, παραγγελιών και σημειώσεων των δραστών.

Παράλληλα, στο όχημα βρέθηκαν: 1.867 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων εταιρειών και 2.930 λίτρα αλκοόλης, ενώ στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ και δύο τραπεζικές επιταγές ύψους 9.000 ευρώ συνολικά.

Περισσότερες από 17.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών και πάνω από 10.000 λίτρα αλκοόλης υπολογίζεται πως έχουν εισάγει παράνομα έως σήμερα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 100.000 ευρώ περίπου.

Εκτιμάται ότι από την παράνομη αυτή δραστηριότητα της συγκεκριμένης συμμορίας οι δασμοί, οι φόροι και οι επιβαρύνσεις που «έχασε» το Ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνουν τα 5.000.000 ευρώ.

The post Σπείρα με λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα