Δημοσκόπηση: Μονοψήφιο και τρίτο δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ, χαμηλά και η «Νέα Αριστερά»

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε από τις 5 ως τις 7 Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου καταγράφει ποσοστό της τάξης του 35,7% ενώ δεύτερο κόμμα ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,1%. Τρίτος στη σειρά έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

με ποσοστό μονοψήφιο, 9,8%  ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,9%.

Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 5,4%, οι Σπαρτιάτες με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, η Νίκη με 2,7% και το ΜέΡα25 στο 1,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι καταγράφονται στο 10,9%.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται πρώτη φορά και το ποσοστό της νεοσύστατης Νέας Αριστεράς, που σημειώνει ποσοστό της τάξης του 2,5%.

Την είδηση της δημιουργίας της νέας πολιτικής κίνησης παρακολούθησε ή πληροφορήθηκε περίπου το 90% των πολιτών σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι θεωρούν πολύ και αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη «Νέα Αριστερά» στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Το ποσοστό αυτό αθροίζεται στο 5,8% επί του συνόλου, με το 2,4% να εμφανίζεται βέβαιο για την επιλογή του και το 3,4% να τη θεωρεί αρκετά πιθανή

Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-monopsifio-kai-trito-deichnei-ton-syriza-chamila-kai-i-nea-aristera.htm
Τυχαία Θέματα