ΟΑΣΑ: Αναβάθμιση στο δίκτυο των νυχτερινών λεωφορειακών γραμμών

Αναβαθμίζει ο ΟΑΣΑ το δίκτυο των νυχτερινών λεωφορειακών γραμμών, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών μετακίνησης του επιβατικού κοινού τις νυχτερινές ώρες.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ θέτει σε λειτουργία μια νέα νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή και επεκτείνει μια ακόμη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, δημιουργείται η νέα

λεωφορειακή γραμμή 400 Πειραιάς – Στ. Δουκ. Πλακεντίας και επεκτείνεται η γραμμή 790 με αφετηρία τη Γλυφάδα μέχρι τον σταθμό του μετρό Ανθούπολη.

Η νέα γραμμή 400, που θα τεθεί σε λειτουργία από τις 19 Μαΐου, σκοπό έχει να παρέχει συγκοινωνιακή κάλυψη τις νυχτερινές ώρες των περιοχών που διέρχεται η γραμμή 3 του μετρό. Θα συνδέει τον Πειραιά, από την Πλατεία Καραϊσκάκη, με τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, διερχόμενη από κεντρικούς οδικούς άξονες (Ελ. Βενιζέλου, Ιερά Οδός, Πειραιώς, Αθηνάς, Σταδίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Μεσογείων). Αντίστοιχα, οι νυχτερινές λεωφορειακές γραμμές 500 και 790 καλύπτουν τις περιοχές διέλευσης των γραμμών 1 και 2 του μετρό.

Τα δρομολόγια της νέας νυχτερινής γραμμής, θα εκτελούνται από τις 12 τα μεσάνυχτα έως και τις 5.30 τα ξημερώματα. Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, όπως ισχύει και στη νυχτερινή γραμμή 500, θα παραλείπεται το τμήμα Ερμού – Αθηνάς και η κυκλοφορία της γραμμής θα γίνεται μέσω της οδού Πειραιώς.

Επέκταση της νυχτερινής γραμμής 790 Γλυφάδα – Περιστέρι (στ. Ανθούπολη)

Παράλληλα, από την περασμένη Δευτέρα επεκτάθηκε και η διαδρομή της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής 790 Γλυφάδα – Περιστέρι (Αγ. Αντώνιος), η οποία μετονομάστηκε σε 790 Γλυφάδα – Περιστέρι (στ. Ανθούπολη), και καλύπτει πλέον έως και την περιοχή του σταθμού μετρό Ανθούπολη.

Υπενθυμίζεται, ότι η μετακίνηση του επιβατικού κοινού τις νυχτερινές ώρες εξυπηρετείται ήδη από τις γραμμές 24ωρης λειτουργίας (καθημερινές και Σαββατοκύριακα)

Λεωφορειακή γραμμή 040 Πειραιάς – ΣύνταγμαΓραμμή τρόλεϊ 11 Άνω Πατήσια – Ν. Παγκράτι – Ν. ΕλβετίαΛεωφορειακές γραμμές Express αεροδρομίου

καθώς και από τις νυχτερινές γραμμές

500 Πειραιάς – Κηφισιά (Πλ. Πλάτανου)Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά (EXPRESS)

Επίσης, κάθε Παρασκευή και Σάββατο επεκτείνεται η λειτουργία στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, καθώς και στις γραμμές του τραμ.

Keywords
Αναζητήσεις
oasa-anavathmisi-sto-diktyo-ton-nychterinon-leoforeiakon-grammon.htm
Τυχαία Θέματα