Στον εισαγγελέα ο δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι – Αμετανόητος εμφανίστηκε στους αστυνομικούς

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Παρασκευή ο 50χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του χθες το πρωί στο Μενίδι.

Ο δράστης συνελήφθη χθες Πέμπτη, το απόγευμα, μεθυσμένος σε ημιτελή οικοδομή στη Φυλή, ενώ εμφανίστηκε αμετανόητος στους αστυνομικούς, ισχυριζόμενος ότι το θύμα τον απατούσε.

Σημειώνεται ότι η 40χρονη γυναίκα είχε προχωρήσει στο παρελθόν, σε τρεις καταγγελίες κατά του 50χρονου, για ενδοοικογενειακή βία.

«Τη σκότωσα

και δεν το μετανιώνω»

Ψυχρός και κυνικός, ο 50χρονος δολοφόνος ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς αποφάσισε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του με πάνω από 10 μαχαιριές. «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω. Δεν ήθελα να τη βλέπω με άλλον. Της είχα πει πως αν την έβλεπα με άλλον θα τη σκότωνα… Το είχα αποφασίσει από χθες ότι θα τη σκοτώσω, είμουν νηφάλιος, δεν είχα πιει. Ηπια μετά το έγκλημα και μάλιστα ζαλίστηκα πάρα πολύ που κάποια στιγμή χάθηκα εκεί που περπατούσα και ευτυχώς που δεν με χτύπησε κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο…» φέρεται ότι είπε ο δράστης.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών είδαν ένα άτομο να περιγράφει ψύχραιμα πώς έφυγε το πρωί από το σπίτι, πέταξε τα σκουπίδια σε έναν κάδο και, όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει, έστησε καρτέρι και σκότωσε τη 40χρονη γυναίκα.

«Το σκέφτηκα πολύ καλά και το αποφάσισα από το προηγούμενο βράδυ. Ήξερα τι ώρα πηγαίνει στο κατάστημα που δουλεύει και χωρίς να χάσω χρόνο πήρα ένα μαχαίρι από το σπίτι και πήγα στο σημείο από το οποίο ήξερα ότι θα παιρνούσε για να πάει στη δουλειά της. Μόλις είδα ότι φθάνει, την πλησίασα και άρχισα να τη μαχαιρώνω μέχρι που έπεσε νεκρή. Μετά έφυγα από εκεί με τα πόδια, πήγα για δύο ώρες να κοιμηθώ σε ένα ξενοδοχείο και όταν έφυγα από εκεί έψαξα να βρω αλκοόλ, ήπια και άρχισα να περιπλανιέμαι μέσα στους δρόμους».

Μάλιστα, οι αστυνομικοί τον άκουσαν λίγο αργότερα να περιγράφει πως θα μπορούσε να κινδυνέψει από κάποιο αυτοκίνητο την ώρα που κυκλοφορούσε υπό την επήρεια του αλκοόλ και όλα αυτά ενώ είχε κατασφάξει λίγες ώρες νωρίτερα την γυναίκα.

Αμέσως μετά αρχισε να περιγράφει στους αστυνομικούς τις εμμονές του με την πρώην συζυγό του ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στα δυό του παιδιά που είναι στην εφηβεία και βίωσαν τη δολοφονία της μητέρας τους από τον ίδιο τους τον πατέρα.

Οι τρεις καταγγελίες

Στις 3 Απριλίου 2013 η γυναίκα υπέβαλε μήνυση για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Ο τότε σύζυγός της συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Η επόμενη καταγγελία έγινε έπειτα από 9 χρόνια. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα κατήγγειλε τον εν διαστάσει σύζυγό της για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση, με αποτέλεμα ο δράστης να οδηγηθεί ξανά στις δικαστικές Αρχές, που του απαγορεύσαν να μένει μαζί με το θύμα.

Η τελευταία φορά ήταν στις 7 Μαΐου 2024, όταν και ο 50χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Την επόμενη ημέρα άρχισε κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο οδηγήθηκε σε αναβολή για τις 17 Μαΐου λόγω απουσίας της παθούσας. Σύμφωνα με τον νόμο, ο 50χρονος δεν γινόταν να συνεχίζει να κρατείται και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος, με αποτέλεσμα τη στυγερή δολοφονία.

Keywords
Αναζητήσεις
ston-eisangelea-o-drastis-tis-gynaikoktonias-sto-menidi--ametanoitos-emfanistike-stous-astynomikous.htm
Τυχαία Θέματα