Στην Ελλάδα φέτος το ετήσιο φόρουμ του ΟΟΣΑ – Ψηφιακός μετασχηματισμός των φορολογικών διοικήσεων στο επίκεντρο

Ο ψηφιακός και οργανωτικός μετασχηματισμός των φορολογικών διοικήσεων είναι το θέμα του ετήσιου φόρουμ του ΟΟΣΑ που φέτος, για πρώτη φορά, θα διοργανωθεί στη χώρα μας, και συγκεκριμένα από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής συμμετείχε στη σύσκεψη στο Παρίσι του Forum of Tax Administrations Bureau (FTA Bureau) του ΟΟΣΑ

μαζί με τους επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων από ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Γαλλία, Καναδά, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Χιλή, Νορβηγία, Σουηδία και Σιγκαπούρη.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Πιτσιλής, το συνέδριο θα δώσει έμφαση στην ενσωμάτωση της ψηφιοποίησης στην οργάνωση και τη λειτουργία των φορολογικών διοικήσεων, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι οι φορολογικές διοικήσεις-μέλη του ΟΟΣΑ να ανταλλάξουν εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού και οργανωτικού μετασχηματισμού, με σκοπό:

την αύξηση της αποτελεσματικότητας, που μειώνει τον διοικητικό φόρτο για πολίτες και επιχειρήσεις, επιτρέποντας στις φορολογικές Αρχές να κατανέμουν τους πόρους πιο στρατηγικάτην ενίσχυση των εργαλείων συμμόρφωσης, που ελαχιστοποιούν τη φοροδιαφυγή και την απάτη, και αυξάνουν την είσπραξη εσόδωντη βελτίωση της εμπιστοσύνης και τη συνεργασία με τους φορολογουμένους, που αποτελούν τη βάση για ένα πιο διαφανές και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Το FTA είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος οργανισμός φορολογικών διοικήσεων, που λειτουργεί  υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ, με περισσότερες από 50 χώρες μέλη. Οι συμμετέχοντες μοιράζονται γνώσεις και αναπτύσσουν νέες ιδέες για τον μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Αναζητήσεις
stin-ellada-fetos-to-etisio-foroum-tou-oosa--psifiakos-metaschimatismos-ton-forologikon-dioikiseon-sto-epikentro.htm
Τυχαία Θέματα