Τον πληθωρισμό Απριλίου περιμένει η Wall Street

Μικρές μεταβολές κατέγραψαν τη Δευτέρα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία ίσως τους δώσουν καινούργιες ενδείξεις σε ό,τι αφορά τις προθέσεις της Fed για τις μειώσεις επιτοκίων.

Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) για τον Απρίλιο στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν την Τετάρτη και οι επενδυτές ελπίζουν ότι το σενάριο
της επιστροφής στις αυξήσεις επιτοκίων απέχει πολύ από την πραγματικότητα -παρόλο που τους τελευταίους μήνες τα στοιχεία ήταν πιο «καυτά» από ό,τι αναμενόταν.

Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση του πληθωρισμού τον Απρίλιο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 3,4% σε σχέση με πέρυσι. Αντίστοιχα, ο δομικός πληθωρισμός που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, προβλέπεται να αυξηθεί κατά 0,3% σε σχέση με τον Μάρτιο και κατά 3,6% σε σχέση με πέρυσι.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,21%  στις 39.431 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση  0,02% στις 5.221 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,29% στις 16.388 μονάδες.
Keywords
Αναζητήσεις
ton-plithorismo-apriliou-perimenei-i-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα