Ιταλία: Ισόβια σε μητέρα που άφησε την 18 μηνών κόρη της να πεθάνει από αφυδάτωση

Τη λέξη «τέλος» έβαλε το δικαστήριο του Μιλάνου στην υπόθεση της Αλέσια Πίφερι, 38χρονης που άφησε να πεθάνει αφυδατωμένη την 18 μηνών κόρης της, Νταϊάνα, αφήνοντάς την μόνη στο σπίτι για 6 ημέρες τον Ιούλιο του 2022. Η Πίφερι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ

Το χρονικό

Η υπόθεση είχε σοκάρει την κοινή γνώμη στην Ιταλία. Η μητέρα είχε φύγει για διακοπές με τον τότε σύντροφό της, ο οποίος δεν γνώριζε ότι η γυναίκα είχε παιδί. Όπως τονίζει η Corriere della Sera,

η Νταϊάνα ήταν «πράγματι, αόρατη», εφόσον «γεννήθηκε σε ένα μπάνιο, ήταν άγνωστη στις κοινωνικές υπηρεσίες, δεν καταγράφηκε ποτέ από παιδίατρο, δεν πήγε ποτέ σε νηπιαγωγείο, δεν εμβολιάστηκε ποτέ».

Φαίνεται πως δεν ήταν η πρώτη φορά που η Πίφερι είχε αφήσει την 18μηνη κόρη της μόνη στο σπίτι, όπως και η ίδια ομολόγησε, αφήνοντάς την με «δύο μπουκάλια νερό και ένα τσάι, τσάι χωρίς καφεΐνη». Κανένας γείτονας δεν άκουσε το μωρό να κλαίει, γεγονός που ανοίγει στο ενδεχόμενο η Πίφερι να έδινε στην κόρη της αγχολυτικά για να την κρατάει ήρεμη κατά τη διάρκεια των απουσιών της, φάρμακο το οποίο βρέθηκε στο σπίτι αλλά που η μητέρα αρνείται να χορήγησε στην κόρη της.

Από τις έρευνες στην υπόθεση προκύπτει πως η Αλέσια Πίφερι είχε αραιές σχέσεις με την οικογένειά της και γι’αυτό δεν τους έδειχνε σχεδόν ποτέ την κόρη της. Αντιθέτως, εκδίδοταν σε άνδρες που γνώριζε μέσω ιστότοπου γνωριμιών ενώ η κόρη της βρισκόταν στο σπίτι. Μάλιστα, σχετικά με ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα από άνδρα, φαίνεται πως άνοιξε και ένας φάκελος για πορνογραφία ανηλίκων.

Κατόπιν ανακοίνωσης της ισόβιας κάθειρξης, η μητέρα της Πίφερι δήλωσε στον Ιταλικό Τύπο πως η κόρη της «ξέχασε ότι ήταν μητέρα» και πρόσθεσε πως «πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό που έκανε».

Keywords
Τυχαία Θέματα