Σλοβακία: Ο γνωστός λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο (Video)

“Μεταξύ ζωής και θανάτου” βρίσκεται ο Ρόμπερτ Φίτσο ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί σοκ είναι η πρόσφατη πληροφορία που διακινούν Σλοβακικά ΜΜΕ, ότι ο δράστης επίθεσης σε βάρος του πρωθυπουργού φέρεται να είναι ο διάσημος συγγραφέας και μέλος της αντιπολίτευσης, ο Γιουράι Τσιντούλα (Juraj Cintula).

⚡️ Robert Fico’s assailant is a well-known Slovak writer,

Juraj Cintula. In addition to his main job, he was an activist for the country’s liberal party. This is reported by local media.

In 2016, Cintula was working as a security guard at a shopping mall. One day he was beaten… pic.twitter.com/ozvHE1PJCY

— Zlatti71 (@Zlatti_71) May 15, 2024

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Γιουράι Τσιντούλα φώναξε προς το μέρος του πρωθυπουργού την ώρα που εκείνος χαιρετούσε το πλήθος και όταν τον πλησίασε άρχισε να τον πυροβολεί.

Η στιγμή της σύλληψης κατεγράφη από ερασιτεχνικό βίντεο:

#BREAKING: Slovakia’s Prime Minster Robert Fico has been shot and injured. Shooter has been captured alive by his security. The incident took place in the town of Handlova, some 150 kilometres north east of the capital Bratislava. PM Fico rushed to the hospital, in surgery. pic.twitter.com/jrI18D2kb4

— Aditya Raj Kaul (@AdityaRajKaul) May 15, 2024

Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα το μεσημέρι καθώς έβγαινε από ένα κτίριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα καθώς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα διαρκούσε περισσότερο με δεδομένη την άμεση περίθαλψη που χρειαζόταν.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Η πρόεδρος της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση.

Η στιγμή που ο τραυματισμένος Ρόμπερτ Φίτσο μεταφέρεται από άνδρες της ασφάλειάς του στην κυριολεξία «σηκωτός» στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, δευτερόλεπτα μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, καταγράφηκε σε κάμερεα.

Así han evacuado al Primer Ministro Eslovaco Robert Fico tras haber sufrido un atentado en Bratislava pic.twitter.com/2f0gcDHMUf

— Enrique Rodríguez (@rodriguezcoello) May 15, 2024

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στη Ρένα Κουβελιώτη – Το ρεπορτάζ που ενόχλησε

Χαμός on air ανάμεσα σε Γλαβίνα και Βούλτεψη: «Μην μου ξαναφέρεις πιτσιρικάδες στην εκπομπή» (video)

Σταμάτης Κραουνάκης: Αποκάλυψε τα πρόσωπα που θα ψηφίσει στις Ευρωεκλογές

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβόλησαν τέσσερις φορές τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα