Δυο θρύλοι στο Φεστιβάλ Αθηνών

Δύο θρύλοι του παγκόσμιου καλλιτεχνικού γίγνεσθαι θα δώσουν το παρόν τους στο Φεστιβάλ Αθηνών. Πριν λίγες μέρες, μετά την επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού φεστιβάλ, φήμες διέδιδαν την κοινή εμφάνιση του χορευτή Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ με τον ηθοποιό Γουίλιεμ Νταφόε στη χώρα μας. Οι φήμες έγιναν πραγματικότητα και έτσι οι δύο διάσημοι καλλιτέχνες θα βρίσκονται πολύ σύντομα κοντά μας, όπου θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση

του Αμερικανού σκηνοθέτη Μπομπ Ουίλσον «The Old Woman». Η παράσταση θα ανέβει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109) από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου, στο πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ.

Πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου έργου του ρώσου συγγραφέα και ποιητή Δανιήλ Χαρμς. Γεννημένος στην Αγία Πετρούπολη το 1905 ο Χάρμς υπέφερε από το σταλινικό καθεστώς στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Τελικά συνελήφθη, φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε από τους σοβιετικούς σε ηλικία 36 ετών. Η σύντομη ζωή του Χάρμς βρίσκεται σε αντιστοιχία με τα «παράλογα» γραπτά του, που πολλές φορές δεν ξεπερνούν σε έκταση μια μικρή παράγραφο.
Εξαίρεση αποτελεί το «The Old Woman» μια σκοτεινή, θαυμάσια και υπαινικτικά πολιτική νουβέλα, γραμμένη την δεκαετία του 1930. O Ρόμπερτ Γουίλσον υπογράφει επίσης τα σκηνικά και τους φωτισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα