Eurovision 2024: Η EBU επανέρχεται με νέα ανακοίνωση – Πώς θα γίνει η ψηφοφορία

Η EBU, εξέδωσε μια νέα ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει το κοινό για το τι θα ισχύσει όσον αφορά την ψηφοφορία έπειτα από τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024.

Η ανακοίνωση

«Ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού της Ολλανδίας από τον μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision,

ισχύουν τα ακόλουθα: Όλοι οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν τον αριθμό τους στην επίσημη σειρά εμφάνισης. Δεν θα υπάρχει τραγούδι στη θέση πέντε.

Τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, τα οποία ελήφθησαν μετά τη βραδινή γενική πρόβα την Παρασκευή 10 Μαΐου, έχουν υπολογιστεί εκ νέου έτσι ώστε η Ολλανδία να μην λάβει κανέναν βαθμό.

Για αυτό τον λόγο, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρέπει να κατατάξουν όλα τα τραγούδια από το 1 έως το 26.

Παραδείγματος χάριν εάν η Ολλανδία είχε καταταγεί στην ένατη θέση από μια εθνική κριτική επιτροπή σε μια χώρα, το τραγούδι που είχε καταταγεί στη δέκατη θέση κατατάσσεται τώρα στην ένατη θέση και θα λάβει δύο βαθμούς και το τραγούδι που είχε καταταγεί στην εντέκατη θέση είναι τώρα στη δέκατη θέση και λαμβάνει έναν βαθμό.

Το κοινό δεν θα μπορέσει να δώσει κανέναν βαθμό στην Ολλανδία. Οι θεατές που παρακολουθούν τον διαγωνισμό από την Ολλανδία μπορούν να ψηφίσουν στον μεγάλο τελικό και το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής της Ολλανδίας εξακολουθεί να ισχύει.

Η EBU θα ενημερώσει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς εταίρους ότι η Ολλανδία δεν συμμετέχει πλέον και θα καταλάβουμε προσπάθεια ώστε να μπλοκαριστούν οι γραμμές για το τραγούδι πέντε. Παρακαλούμε να μην επιχειρήσει κανείς να ψηφίσει για το τραγούδι πέντε. Σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ψηφίσει για το τραγούδι πέντε, οι ψήφοι του δεν θα έχουν ισχύ, αλλά υπάρχει πιθανότητα οι θεατές να χρεωθούν. Η Ολλανδία δεν θα εμφανιστεί στον πίνακα βαθμολογίας».

*Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα