Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε με το τρέιλερ – κινητό στρατηγείο στο Χαλάνδρι

Την επίσημη… πρώτη παρουσία εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου έκανε το τρέιλερ – κινητό στρατηγείο που θα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης και οι συνεργάτες του.

Συγκεκριμένα, κατά την περιοδεία του στο Χαλάνδρι απηύθυνε την ομιλία του από το τρέιλερ, ενώ συνοδευόταν από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο τροχόσπιτο

είναι τοποθετημένα αυτοκόλλητα με το σύνθημα «Καλύτερη ζωή τώρα», ενώ θυμίζει αντίστοιχη κίνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όπου με το «Grand Force One» όργωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ιδέα για το «κινητό στρατηγείο», όπως ανέφεραν συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν του ίδιου πριν από έναν μήνα, ενώ αποκτήθηκε από την Αγγλία.

Δείτε φωτογραφίες:

Στιγμιότυπο από το τρέιλερ του Στέφανου Κασσελάκη

Στιγμιότυπο από το τρέιλερ του Στέφανου Κασσελάκη

Στιγμιότυπο από το τρέιλερ του Στέφανου Κασσελάκη

Στιγμιότυπο από το τρέιλερ του Στέφανου Κασσελάκη

Στιγμιότυπο από το τρέιλερ του Στέφανου Κασσελάκη

Στιγμιότυπο από το τρέιλερ του Στέφανου Κασσελάκη

Κασσελάκης για το «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά»: Επιτίθεται αμυνόμενος για τις δηλώσεις που προκάλεσαν

Δεν θα απολογηθώ εγώ για αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός, τόνισε -μεταξύ άλλων- νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο MEGA στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί το πρωί του Σαββάτου.

Όπως υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης «αυτό που ζεσταίνει την καρδιά μου είναι το ευχαριστώ των ίδιων των υποψηφίων, όταν μου λένε ότι μας έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτή τη διαδικασία, χωρίς κονέ, χωρίς να χρειαστεί να σου κάνει κάποιος χάρη, το να μπορείς να θέσεις τον εαυτό σου στην κρίση της τοπικής κοινωνίας είναι ένα πολύ όμορφο πράγμα και πρότυπο προς μίμηση από τα άλλα κόμματα».

Υπογράμμισε πως έχει δεσμευθεί να επικοινωνήσει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μια καλύτερη ζωή σε όλη τη χώρα. «Συνεχίζουμε τις περιοδείες στις βόρειες συνοικίες της Αθήνας, έχουμε καλύψει πολλά χιλιόμετρα, έχουμε «λιώσει σόλες», μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που αξίζει να τους γνωρίσετε, καθώς έχουν αναδειχθεί από μια καινοτόμα διαδικασία προκριματικών εκλογών, όπου για πρώτη φορά μέλη και φίλοι του προοδευτικού χώρου έχουν επιλέξει τους υποψήφιους που εκείνοι επιθυμούν, αντί να επιλέγονται από κομματικά στεγανά και γραφεία προέδρων με μετρήσεις ακριβοπληρωμένων συμβούλων από το εξωτερικό», επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στη δήλωσή του που έλεγε πως «υπουργοί σκοτώνουν παιδιά», λέγοντας ότι εάν «είχε αφουγκραστεί τις προειδοποιήσεις ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα είχαν σωθεί τα παιδιά».

«Η αλήθεια προκαλεί αντιδράσεις. Ας συζητήσουμε, όμως, για το ρήμα που χρησιμοποίησα. Πρώτη από όλους το χρησιμοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποπέμψει. Η ίδια είπε ότι όλοι σκοτώσαμε αυτά τα παιδιά. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά εγώ δεν σκότωσα αυτά τα παιδιά. Οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, όπου βρίσκομαι, δεν τα έχουν σκοτώσει αυτά τα παιδιά, οι νησιώτες που επισκέφθηκα σε όλο το Αιγαίο δεν τα έχουν σκοτώσει αυτά τα παιδιά, μια συγνώμη δεν έχει ακουστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό το θέμα. Παντελής έλλειψη ευθιξίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Να απολογηθούν εκείνοι που με την αμέλειά τους, την ειρωνεία τους»

Συνέχισε λέγοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήμουν στον στρατό και διεξάγονταν η συζήτηση για την πρόταση μομφής και μιλούσε για αυτό το ζήτημα, είπε ότι, εάν δεν είχε κάνει λάθος ο σταθμάρχης αυτή τη στιγμή θα ζούσαν τα παιδιά. Αυτό δεν είπε; Με την ίδια λογική ακριβώς, εάν είχε αφουγκραστεί τις προειδοποιήσεις ο Κώστας Καραμανλής, αυτή τη στιγμή θα ζούσαν τα παιδιά. Τι λένε για αυτό; Με την ίδια λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν τολμάνε να πάρουν τις 11 κατηγορίες που έχουμε περιλάβει στο κατηγορητήριο που έχουμε προτείνει, να πάμε σε προανακριτική και να παραπέμψουμε τον υπουργό στη δικαιοσύνη. Να δούμε αν υπάρχει ενδεχόμενος δόλος. Τολμάνε; Ναι ή όχι; Θα συγκαλύψουν για άλλη μια φορά αυτό το έγκλημα; Δεν πρόκειται εγώ να απολογηθώ, που είπα αυτό που σκέφτεται όλος ο ελληνικός λαός. Να απολογηθούν εκείνοι που με την αμέλειά τους, την ειρωνεία τους, ακόμα και μέσα στη Βουλή έλεγαν κουνώντας το δάχτυλο «πως τολμάτε», «ντροπή σας να θέτετε αμφιβολίες για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου». Εκείνοι να απολογηθούν λοιπόν και να πάνε στη δικαιοσύνη. Αυτό χρειάζεται η κοινωνία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πάνε στην δικαιοσύνη όλοι. Το ίδιο έχει ζητήσει και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δεν είμαστε εμείς που ζητάμε να μην πάνε κάποιοι στη δικαιοσύνη. Αλλά υπάρχει ένας υπουργός, από ένα τζάκι, ο οποίος για δύο χρόνια είχε έγγραφες προειδοποιήσεις, πολλαπλές φορές, από τους εργαζόμενους και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τις αγνόησε. Θα πάει αυτός ο άνθρωπος στη δικαιοσύνη ναι ή όχι; Ή μια ζωή θα κρυβόμαστε μέσα από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών; Δηλαδή ο Έλληνας που μπλέκει στα δικαστήρια για χρόνια είναι ο άτυχος και αυτός που γεννιέται σε ένα τζάκι και δυο χρόνια αγνοεί προειδοποιήσεις έχει ασυλία. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι σοβαρή χώρα και σοβαρή δικαιοσύνη».

Επισήμανε ακόμη ότι «μιλάμε για ένα ρήμα, ενώ χάθηκαν 57 ζωές, άνθρωποι που μπορούσαν να ζούνε σήμερα. Συνειδητοποιούμε τι με ρωτάτε; Όλος ο ελληνικός λαός θέλει να δει δικαιοσύνη. Οι οικογένειες, οι συγγενείς των θυμάτων θέλουν ανακούφιση κι εγώ ερωτώμαι για ένα ρήμα που εν τέλει περιγράφει μια κατάσταση που όλοι ξέρουμε ότι ισχύει. Ας έχουμε κοινή λογική σε αυτή τη χώρα. Επιτέλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα