Αθήνα: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο – Είχε 15 στοιβαγμένους σε φορτηγάκι

Καταδίωξη διακινητή μεταναστών έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας το πρωί του Σαββάοτυ (27/04), καθώς εντοπίστηκε να μεταφέρει 15 μετανάστες στοιβαγμένους μέσα σε όχημα τύπου van, το οποίο έφερε μάλιστα πλαστή πινακίδα.

Πιο αναλυτικά, χθες το πρωί αστυνομικοί που περιπολούσαν κάλεσαν σε έλεγχο τον οδηγό του εν λόγω οχήματος που κινούνταν στην Λεωφόρο Ιωνίας στα Πατήσια, καθώς διαιστώθηκε ότι έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, και τότε

ήταν που ξεκίνησε η καταδίωξη.

Η καταδίωξη προκάλεσε τροχαίο – Έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα

Ο οδηγός όμως δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, αντ’ αυτού επιτάχυνε κάνοντας ελιγμό προς την οδό Νικοπόλεως, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το όχημα από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει το όχημα.

Έπειτα, το όχημα προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός όμως ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο, ενώ σε έλεγχο που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν στοιβαγμένοι 15 μετανάστες – 10 ενήλικες και 5 ανήλικοι, μεταξύ των οποίων ήταν έξι γυναίκες.

Στη συνέχεια, όλοι δηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης.

Τα ποσά που πλήρωσαν οι μετανάστες για το ταξίδι στην Αθήνα

Σε βάρος του 39χρονου αλλοδαπού οδηγού (μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών) σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία και απείθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος παρέλαβε τους μετανάστες, νωρόις το πρωί της ίδιας ημέρας από περιοχή του Νομού Μαγνησίας, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Ο καθένας από τους μετανάστες κατέβαλε χρηματικό ποσό που κυμαινόταν μεταξύ 1.000-2.000 ευρώ για την εν λόγω διακίνηση. Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση, κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής-χαρτογράφησης για τους 15 μετανάστες, προκειμένου να εφαρμοστεί η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους.

Σημειώνεται ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 36 ετών και χρηματική ποινή 95.500 ευρώ για παράνομη προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα. Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών.

Ο διακινητής, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα