Σταματά τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου το Ιράκ

Tο Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του OPEC, δεν θα υποστηρίξει την συνέχιση των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου στην επόμενη συνεδρίαση του OPEC+, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας Αμπντέλ Γκάνι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη.

«Δεν θα συμφωνήσουμε σε καμία ανανέωση για τη μείωση της παραγωγής στην επόμενη συνεδρίαση του OPEC+», δήλωσε ο υπουργός. Το Ιράκ, αντιθέτως θα

επιδιώξει, να αυξήσει τα αποθέματά αργού σε περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια βαρέλια, πρόσθεσε. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν κατά την έναρξη των νέων κύκλων αδειοδότησης για 29 κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το Ιράκ διαθέτει 145 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου σε απόθεμα, τα οποία μπορούν να του αποδώσουν παραγωγή 96 ετών με τον τρέχοντα ρυθμό και αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα αργού στον κόσμο.

«Το υπουργείο προχώρησε σήμερα σε δημοπρασία 29 πολλά υποσχόμενων έργων», είπε ο υπουργός Αμπντέλ Γκάνι κατά την έναρξη της νέας διαδικασίας υποβολής προσφορών που θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Το Ιράκ ελπίζει ότι οι νέες δημοπρασίες θα οδηγήσουν σε αυξημένη παραγωγή φυσικού αερίου και στη μείωση της εξάρτησης από τις εισαγωγές από το Ιράν, έναν κρίσιμο προμηθευτή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ.

Το Ιράκ, προσπαθεί να προχωρήσει από τις τελευταίες δεκαετίες πολέμου και κυρώσεων που οδήγησαν σε ανεπαρκείς επενδύσεις, όμως παραμένει εξαρτημένο από τις εισαγωγές για το ένα τρίτο των αναγκών του σε φυσικό αέριο.

#Ιράκ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ_ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ #OPEC #OPEC+
Keywords
Αναζητήσεις
stamata-tis-perikopes-stin-paragogi-petrelaiou-to-irak.htm
Τυχαία Θέματα
Σταματά, Ιράκ,stamata, irak