Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, πιθανώς να είσαι… ψυχοπαθής

Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η οδηγική σου συμπεριφορά έχει άμεση σύνδεση με την ψυχική σου υγεία. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η εν λόγω έρευνα έδειξε ότι ένα απλό χαρακτηριστικό στη συμπεριφορά των οδηγών αποκαλύπτει ότι είναι ψυχοπαθείς!

Τα ευρήματα της μελέτης

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που συνήθως στέλνουν μηνύματα και οδηγούν ταυτόχρονα συνδέονται με ψυχοπαθητική συμπεριφορά.

Τα νέα δεδομένα, που

προήλθαν από έρευνα σε σχεδόν 1.000 Γερμανούς οδηγούς, έδειξαν ότι περίπου το 73% από τους οδηγούς που εφαρμόζουν την τακτική του multitasking ήταν γυναίκες και σχεδόν το 61%, παραδέχθηκαν την «προβληματική» χρήση των κινητών τηλεφώνων τους κατά την οδήγηση.

Εκτός από την αντικοινωνική συμπεριφορά, όσοι δεν έκαναν ορθή χρήση του κινητού τους (problematic smartphone users – PSU) διέθεταν τρία αρνητικά χαρακτηριστικά, γνωστά ως «σκοτεινή τριάδα»: ναρκισσισμό, μακιαβελισμό και ψυχοπάθεια, τα οποία μία άλλη πρόσφατη έρευνα εντόπισε σε οδηγούς με πειραγμένη εξάτμιση!

Οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

«Η κακή χρήση των smartphone είναι ένας εξαιρετικός προγνωστικός παράγοντας, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της σκοτεινής τριάδας», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης, προσθέτοντας μια πιθανή λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Δεδομένου ότι αυτός ο παράγοντας μπορεί να αλλάξει πιο εύκολα από την προσωπικότητα, τα άτομα που δεν κάνουν ορθή χρήση του κινητού θα πρέπει να λαμβάνουν καλύτερη εκπαίδευση οδήγησης και να περνούν από ιατροψυχολογική αξιολόγηση της φυσικής κατάστασής τους με εντολή του δικαστηρίου!» λένε οι ερευνητές.

«Μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μειώσουν τη χρήση του κινητού στην καθημερινή ζωή, κάτι που θα μειώσει έμμεσα τις πιθανότητες χρήσης των τηλεφώνων τους κατά την οδήγηση και θα αποτρέψει ατυχήματα και θανατηφόρα δυστυχήματα» τόνισαν για τον περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα