Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης τελέστηκε το μνημόσυνο της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε άγρια από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων την 1η Απριλίου 2024, λίγα λεπτά αφότου είχε μεταβεί στο τμήμα για να τον καταγγείλει ζητώντας περιοριστικά μέτρα εναντίον του.

Μάλιστα, φοβούμενη πως θα την παρακολουθεί ζήτησε να γυρίσει σπίτι της με περιπολικό, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν πως το «περιπολικό δεν είναι ταξί» και να καλέσει μόνη της το 100.

Σαράντα ημέρες μετά τη φρικτή δολοφονία της, οι υπεύθυνοι δεν έχουν τιμωρηθεί

και η δικαίωση δεν έχει έρθει.

Ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, Αθανάσιος Γρίβας ξεσπά και δηλώνει ότι έκτοτε «ζει κάθε ημέρα μια κηδεία».

«Εκείνο το βράδυ κανείς δεν έκανε το καθήκον του»

Το παιδί μου ποιος το προστάτευσε διερωτάται ο τραγικός πατέρας μιλώντας στο MEGA.

«Τρεις γυναίκες αστυνομικοί που την έδιωξαν ενώ πήγε να καταγγείλει τον βίαιο και επικίνδυνο σύντροφό της και της είπαν ‘κάλεσε εσύ το 100 ή το περιπολικό’; Ο φρουρός που μπροστά στα ματιά του σφαζόταν το παιδί μου και δεν έκανε τίποτα ή ο αστυνομικός που την ειρωνευόταν ότι το ‘περιπολικό δεν είναι ταξί’ και μίλαγε διεκπεραιωτικά σαν να έπαιρνε καταγγελία για delivery;».

«Εκείνο το βράδυ κανείς δεν έκανε τη δουλειά του και το καθήκον του. Γιατί; Το παιδί μου δολοφονήθηκε γιατί δεν προστατεύτηκε από τους αστυνομικούς που είχαν την υποχρέωση να το κάνουν εφαρμόζοντας απλά τον νόμο».

Ο πατέρας της Κυριακής ζητά «να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί αλλά και η έρευνα να φτάσει μέχρι το κόκκαλο γιατί κάποιοι ανώτεροι τοποθέτησαν αυτούς τους αστυνομικούς στα πόστα που είχαν και η κόρη μου αφέθηκε απροστάτευτη σαν ‘πρόβατο επί σφαγή’. Δικαίωση ζητώ και να γίνουν γρήγορα τα δικαστήρια για να μην ξεχαστεί η Κυριακή και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι».

Όπως λέει κάθε μέρα είναι γι’ αυτόν μια κηδεία καθώς συνειδητοποιεί την απώλεια της κόρης του.

«Να αναζητηθούν ευθύνες και στους ανώτερους αξιωματικούς»

«Ευθύνη για τη δολοφονία της Κυριακής δεν έχουν μόνο οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που πέρασαν από ΕΔΕ, αλλά και οι ανώτεροι αξιωματικοί που τους ανέθεσαν να κάνουν τα καθήκοντά τους εκείνη την ημέρα», δήλωσε η δικηγόρος του πατέρα της 28χρονης Κυριακής.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Μαζαράκη, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», «η Κυριακή θα ήταν κοντά μας, δεν θα είχε χάσει τη ζωή της».

Εν τω μεταξύ, βαριές ευθύνες για τις ενέργειές τους και τις εγκληματικές παραλείψεις, που οδήγησαν στη δολοφονία της Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα, αναμένεται να επιρρίψει το πόρισμα της ΕΔΕ, που διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ., στον σκοπό του αστυνομικού τμήματος, στην επόπτριά του, αλλά και στην αξιωματικό υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα