Μικρό Ταρανδάκι – H πραγματική «Μάρθα» ζητάει τώρα 1 εκατ. λίρες από τον Πιρς Μόργκαν για τη συνέντευξή της

Η αληθινή Μάρθα από το Μικρό Ταρανδάκι αρνήθηκε τις 250 λίρες που πρόσφερε η εταιρεία του Πιρς Μόργκαν για την αποκλειστική της συνέντευξη.

Η Φιόνα Χάρβεϊ, 58 ετών, είναι έξαλλη μετά την εμφάνισή της στην εκπομπή του YouTube, με τίτλο Uncensored, η οποία απέφερε στον οικοδεσπότη τουλάχιστον 250.000 λίρες ήδη.

Τη δυναμική συνέντευξη, η οποία προβλήθηκε πρόσφατα, παρακολούθησαν περισσότεροι από 10 εκατομμύρια

θεατές. Θα συνεχίσει να χαρίζει χρήματα στον Μόργκαν κάθε φορά που την βλέπουν στο κανάλι του στο YouTube.

Μεγαλύτερο κομμάτι πίτας

Τώρα η Χάρβεϊ, από το Fyvie του Aberdeenshire, λέει ότι θέλει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας από τα έσοδα της εκπομπής και θα «συμβιβαστεί» με επταψήφιο ποσό.

Μιλώντας αποκλειστικά στην Daily Record, είπε: «Μου πρόσφεραν 250 λίρες και ρώτησα αν αυτό ήταν το ποσό που πλήρωναν σε όλους και, αν ναι, ήθελα να δω τα σχετικά έγγραφα.

»Αυτά τα έγγραφα δεν μου τα έδωσαν. Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο για τη συνέντευξη και θα ζητήσω πολύ περισσότερα από τις πενιχρές 250 λίρες.

»Θα συμβιβαζόμουν με ένα εκατομμύριο.

»Διάβασα ένα απόσπασμα στο διαδίκτυο ότι ο Πιρς με λυπήθηκε πολύ, αλλά αυτός δεν λυπάται κανέναν.

»Το προσωπικό του ήταν τόσο ευγενικό και έλεγε ότι όλα ήταν εντάξει, αλλά όταν πήγα να τον συναντήσω, με το ζόρι με κοίταζε. Ήταν όλα ένα μεγάλο θέατρο.

»Δεν μου είπε καν αντίο και έβγαλε τη φωτογραφία μαζί μου μόνο και μόνο επειδή την χρειαζόταν για τη δημοσιότητα.

»Νομίζω επίσης ότι είναι άρρωστος. Ήταν πολύ χλωμός, άσπρος σαν σεντόνι κάτω από τις τηλεοπτικές κάμερες και φαινόταν πολύ κουρασμένος. Έχει χάσει πολύ βάρος. Είναι άρρωστος; Αναρωτιέσαι».

«Το προσωπικό του ήταν τόσο ευγενικό και έλεγε ότι όλα ήταν εντάξει, αλλά όταν πήγα να τον συναντήσω, με το ζόρι με κοίταζε. Ήταν όλα ένα μεγάλο θέατρο»

Δείτε το βίντεο με τη συνένετευξη της Φιόνα Χάρβεϊ στον Πιρς Μόργκαν Η κινηματογραφική Μάρθα

Η Χάρβεϊ θέλει επίσης να μηνύσει το Netflix για το Μικρό Ταρανδάκι. Η εκπομπή του Σκωτσέζου κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ είναι μια τηλεοπτική σειρά επτά επεισοδίων, την οποία το κανάλι streaming χαρακτήρισε ως αληθινή ιστορία.

Το Μικρό Ταρανδάκι βασίστηκε στις πραγματικές εμπειρίες του Σκωτσέζου κωμικού Γκαντ, δημιουργού και πρωταγωνιστή της σειράς.

Ακολουθεί μια ενοχλητική αλυσίδα γεγονότων, η οποία ξεκίνησε αφού έδωσε σε μια πελάτισσα της παμπ Hawley Arms στο Λονδίνο, όπου εργαζόταν ως μπάρμαν, ένα δωρεάν φλιτζάνι τσάι.

Η γυναίκα, η οποία ονομάζεται Μάρθα Σκοτ στη μίνι σειρά, αποκτά εμμονή μαζί του, κατασκηνώνει στο σπίτι του, επιτίθεται στην τρανς φίλη του και του στέλνει χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η σειρά παρουσιάζει τη νέμεση του Γκαντ, μια stalker που ονομάζεται Μάρθα, να έχει φυλακιστεί για μια ιστορική υπόθεση και στη συνέχεια ξανά για την καταδίωξη του Γκαντ.

Το Μικρό Ταρανδάκι έγινε η κορυφαία εκπομπή για το κανάλι streaming σε 30 χώρες.

Τα ερωτηματικά που προέκυψαν

Όμως έχουν τεθεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το γεγονός ότι οι διαδικτυακοί ντετέκτιβ κατάφεραν γρήγορα να αναγνωρίσουν την Χάρβεϊ ως το πρόσωπο στο οποίο είχε βασιστεί η Μάρθα.

Ο Γκαντ προέτρεψε τους θεατές να μην προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν τα πραγματικά πρόσωπα από το Μικρό Ταρανδάκι, το οποίο διασκευάστηκε από την παράστασή του, στο Fringe του Εδιμβούργου.

Αλλά η Χάρβεϊ μίλησε στην Daily Record αμέσως μετά την αναγνώρισή της στο διαδίκτυο για να αντικρούσει πολλούς από τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν για τη Μάρθα στην παράσταση – μεταξύ άλλων ότι έστειλε χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Γκαντ και ότι φυλακίστηκε.

Η Χάρβεϊ, στην οποία βασίζεται ο χαρακτήρας, αρνείται ότι έχει καταδικαστεί για έγκλημα ή ότι έχει φυλακιστεί. Στη σειρά, η «Μάρθα» φυλακίστηκε πριν συναντήσει τον χαρακτήρα του Γκαντ, τον Ντόνι, και φυλακίζεται ξανά επειδή τον παρακολουθούσε.

Αυτό έχει ωθήσει την Χάρβεϊ να απειλήσει με νομικές ενέργειες εναντίον του Netflix και του Γκαντ.

«Μου πρόσφεραν 250 λίρες και ρώτησα αν αυτό ήταν το ποσό που πλήρωναν σε όλους και, αν ναι, ήθελα να δω τα σχετικά έγγραφα. Αυτά τα έγγραφα δεν μου τα έδωσαν»

To τρέιλερ από το Μικρό Ταρανδάκι «Θέλω τουλάχιστον 1 εκατομμύριο λίρες και το ξέρουν»

Η Χάρβεϊ είπε: «Οι υπεύθυνοι θα αναγκαστούν να κλείσουν την εκπομπή, αν δεν μου δώσουν τα χρήματα – και μιλάω για 1 εκατομμύριο λίρες – θα την κλείσουν. Αν η συμπεριφορά του Netflix έχει συζητηθεί στο Κοινοβούλιο, όπως έχει συζητηθεί σε όλη τη χώρα, τότε η εκπομπή θα κλείσει – τόσο απλά.

«Θέλω τουλάχιστον 1 εκατομμύριο λίρες και το ξέρουν».

Το Μικρό Τρανδάκι έχει χαρίσει στον Γκαντ διθυραμβικές κριτικές και επαίνους για τον τρόπο με τον οποίο απεικόνισε την παρακολούθηση και τη σεξουαλική κακοποίηση.

Αλλά την περασμένη εβδομάδα το Netflix έγινε συζήτηση στο Κοινοβούλιο σχετικά με το καθήκον φροντίδας της σειράς απέναντι σε όσους απεικονίζονται στο επιτυχημένο δράμα.

Η ιστορία είναι σε εξέλιξη

Ο επικεφαλής πολιτικής του Netflix, ο Benjamin King, δήλωσε στον πρόεδρο της επιτροπής, τον βουλευτή του SNP John Nicolson: «Το Μικρό Ταρανδάκι είναι μια εξαιρετική ιστορία και είναι προφανώς μια αληθινή ιστορία της φρικτής κακοποίησης που υπέστη ο συγγραφέας και πρωταγωνιστής Ρίτσαρντ Γκαντ στα χέρια μιας καταδικασμένης stlaker».

Ένας κοντινός συνεργάτης του Πιρς Μόργκαν δήλωσε: «Συμφωνήσαμε μια τυπική αμοιβή εμφάνισης με τη Φιόνα και πληρώσαμε για τα μαλλιά, το μακιγιάζ και το αυτοκίνητό της».

*Με στοιχεία από dailyrecord.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα