Μητέρα ξύπνησε μετά από 5 χρόνια σε κώμα και γιόρτασε τη γιορτή της Μητέρας

Μια μητέρα από το Μίσιγκαν γιορτάζει την πρώτη Γιορτή της Μητέρας στο σπίτι με τα τρία παιδιά της από τότε που ξύπνησε από το κώμα που βρισκόταν επί πέντε χρόνια.

Η Jennifer Flewellen – η οποία βρισκόταν σε κώμα μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2017 – ξύπνησε ξαφνικά το 2022 και βγήκε από το νοσοκομείο το 2024, λίγους μήνες πριν από τη Γιορτή της Μητέρας.

Λίγο πριν από το τροχαίο δυστύχημα του 2017, η Flewellen είχε μόλις αφήσει τους τρεις γιους της στο σχολείο.

Ο μικρότερος γιος, ο Τζούλιαν, ήταν τότε 11 ετών. Τώρα, που ο γιος της είναι 18 ετών και οι άλλοι γιοι της έχουν αποφοιτήσει από το λύκειο, η Flewellen προσπαθεί να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο αυτή τη Γιορτή της Μητέρας.

Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες

Μιλώντας στο CBS News στις 10 Μαΐου, η μητέρα της Flewellen, η Peggy Means, μίλησε για το πώς δεν ήθελε ποτέ να εγκαταλείψει την κόρη της, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί της έλεγαν ότι «δεν πρόκειται να ξυπνήσει».

Στη συνέχεια, τον Αύγουστο του 2022, η Flewellen ξύπνησε ξαφνικά από το κώμα.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Means και ο γιος της Flewellen, Julian, μίλησαν στο People για τη στιγμή που ξύπνησε. Η Means την επισκεπτόταν στο νοσοκομείο αποκατάστασης, της μιλούσε ως συνήθως, όταν ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι η Flewellen γελούσε με ένα αστείο που είχε της είχε πει.

Δείτε το βίντεο Κοιμόταν πολύ στην αρχή

«Όταν ξύπνησε, με τρόμαξε στην αρχή γιατί γελούσε και δεν το είχε κάνει ποτέ αυτό», είχε πει τότε στο People η Means. «Κάθε όνειρο έγινε πραγματικότητα. Σήμερα είναι η μέρα που είπα: ‘Αυτή η πόρτα που ήταν κλειστή και μας κρατούσε χώρια, μόλις είχε ανοίξει. Είχαμε επιστρέψει». «

«Ξύπνησε, αλλά όχι εντελώς. Δεν μπορούσε να μιλήσει, αλλά έγνεφε», πρόσθεσε η Means. «Ακόμα κοιμόταν πολύ στην αρχή, αλλά στη συνέχεια, καθώς περνούσαν οι μήνες, δυνάμωνε και ήταν πιο ξύπνια».

Η Means τράβηξε ένα βίντεο της Flewellen λίγο αφότου ξύπνησε και έστειλε το βίντεο σε συγγενείς και φίλους – συμπεριλαμβανομένου του μικρότερου γιου της Julian, ο οποίος πήγε να δει τη μαμά του την επόμενη κιόλας μέρα.

«Της είπα ότι ήμουν ο Juju και τα μάτια της έλαμψαν, “Ουάου, είναι το φασόλι μου Juju”», είπε ο Julian στο People, αναφερόμενος στο παρατσούκλι που του έδωσε η μητέρα του. «Αλλά όταν έμαθε πραγματικά τις ηλικίες μας, της ράγισε η καρδιά. Άρχισε να κλαίει».

Photo: YouTube

Το μυαλό της εξακολουθεί να οξύνεται κάθε μέρα

Παρόλο που η Flewellen πήγε στο σπίτι της περίπου ένα χρόνο αφότου ξύπνησε στο νοσοκομείο, εξακολουθεί να έχει πολύ περιορισμένη ομιλία και κινητικότητα ενώ μια καμπάνια GoFundMe προσθαθεί να τη βοηθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο και άλλα.

Παρά τους αγώνες της, το μυαλό της εξακολουθεί να οξύνεται κάθε μέρα, δήλωσε η οικογένειά της.

Τον Οκτώβριο του 2023, η Flewellen έφτασε σε άλλο ένα μεγάλο ορόσημο στο ταξίδι της ανάρρωσής της, όταν παρακολούθησε τη γιορτή ποδοσφαίρου της τελευταίας βραδιάς στο λύκειο του γιου της.

«Ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μου», δήλωσε ο Τζούλιαν. «Οπότε το να έχω τον μεγαλύτερο υποστηρικτή μου στην άκρη του γηπέδου να με επευφημεί, ήταν μια σουρεαλιστική στιγμή».

Photo: YouTube

«Αγαπώ τη μαμά μου»

Σκεπτόμενη το ταξίδι της ανάρρωσης μέχρι στιγμής με το CBS, η Flewellen είχε μια απλή αλλά ισχυρή απάντηση στην ερώτηση: «Ποιο είναι το καλύτερο μέρος του να είσαι ξανά ανάμεσά μας;»

«Τα πάντα», απάντησε.

Παρά την ακόμα περιορισμένη ομιλία της, η μητέρα τριών παιδιών πρόσθεσε ότι ήταν έτοιμη να γιορτάσει τη Γιορτή της Μητέρας με τέσσερις απλές λέξεις.

«Αγαπώ τη μαμά μου», είπε η Flewellen.

*Με στοιχεία από people.com

Keywords
Τυχαία Θέματα