Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Την έστειλε για (Χ)Ορτα!

Με πρωταγωνιστή τον Αντρέ Όρτα ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0, για την 9η και προτελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League. Ο Πορτογάλος πέτυχε και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού (65’, 90+2’) έστειλε για… χόρτα την Ενωση, που έμπλεξε

για τα καλά μετά την ήττα στο Φάληρο από τους Πειραιώτες και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, όσον αφορά στη μάχη του τίτλου.

Η ΑΕΚ για να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να κερδίσει τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια στην τελευταία αγωνιστική των playoffs και ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει τον Άρη στο Βικελίδης, αφού μετά τα αποψινά αποτελέσματα η ομάδα του Λουτσέσκου έχει 77 και η Ένωση 75, με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν όμως την ισοβαθμία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, μετά την αποψινή νίκη έχει το πάνω χέρι για την τρίτη θέση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Ερυθρόλευκοι θα βγουν τρίτοι εάν νικήσουν ή φέρουν ισοπαλία στη Λεωφόρο απέναντι στο Τριφύλλι, στην τελευταία αγωνιστική των playoffs. Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (19/5) με κοινή ώρα έναρξης τις 20:00.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Κάρμο, Ντόι και Αποστολόπουλο στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε, Όρτα και Τσικίνιο ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη και Ποντένσε στα δύο άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ματίας Αλμέιδα από την άλλη πλευρά, παρέταξε την ΑΕΚ με τον Στάνοβιτς στο τέρμα και τους Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί στην τετράδα της άμυνα. Οι Ελίασον και Σιμάνσκι ήταν στα χαφ, με τους Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία πίσω από τον Αραούχο.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και απείλησε στο 6ο λεπτό με τον Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ με τον Ελ Κααμπί, αλλά ο Στάνκοβιτς του είπε «όχι». Ο Ποντένσε έστρωσε στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ. Στο 18’ ο Όρτα δοκίμασε το πόδι του έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς μπλόκαρε.

Στο 25’ ο Πινέδα προσπάθησε να απειλήσει με σέντρα-σουτ, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Στο 36’ ο Λιβάι Γκαρσία γύρισε από αριστερά στον Ελίασον, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του και έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Σουηδός εξτρέμ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ κακό.

Στο 39’ ο Ποντένσε βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά ο διαιτητής σταμάτησε τη φάση για οφσάιντ, με το ριπλέι να εκθέτει τον βοηθό που σήκωσε το σημαιάκι του, καθώς ο Πορτογάλος καλυπτόταν ξεκάθαρα από τουλάχιστον δύο παίκτες της Ένωσης.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε στην ευκαιρία του Ελίασον με τον Ελ Κααμπί, αλλά το σουτ του Μαροκινού επιθετικού έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ποντένσε στο 41’, όπως και το αντίστοιχο του Λιβάι Γκαρσία στο 45+2’.

Πρώτη κίνηση από τον Αλμέιδα

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ματίας Αλμέιδα έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Γιόνσον αντί του Σιντιμπέ. Ο Σουηδός χαφ πήρε θέση στο κέντρο και έστειλε τον Πινέδα στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο 48’ ο Τσικίνιο δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 50’ ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ, αλλά ο Τζολάκης έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Στο 55’ ήταν σειρά του Όρτα να σουτάρει. Ο Πορτογάλος έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Δοκάρι με Φορτούνη, γκολ με Όρτα

Στο 61’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της εστίας του Στάνκοβιτς.

Δευτερόλεπτα μετά την ευκαιρία των Ερυθρόλευκων ο Ματίας Αλμέιδα έκανε δύο αλλαγές, με τους Πόνσε και Αμραμπατ να παίρνουν τις θέσεις των Αραούχο και Γκατσίνοβιτς. Στο 65’, όμως, ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 με γκολάρα του Όρτα. Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Ελ Κααμπί, αλλά ο Μαροκινός στράικερ πήρε το ριμπάουντ, γύρισε στον Όρτα και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0!

Νέες αλλαγές, μεγάλη απόκρουση Τζολάκη

Στο 69’ ο Μεντιλίμπαρ έβαλε τον Κίνι αντί του Αποστολόπουλου και ο Αλμέιδα απάντησε με τους Τσούμπερ και Μάνταλο αντί των Λιβάι Γκαρσία και Ελίασον. Στο 80’ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, με τον Ζέλσον Μαρτίνς αντί του Ποντένσε.

Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε με τον Τσούμπερ, αλλά ο Τζολάκης του είπε «όχι» και κράτησε το μηδέν. Ο διεθνής μεσοεπιθετικής της Ένωσης σούταρε, αλλά μετά την πάσα του Αμραμπατ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έπεσε και απέκρουσε.

Στο 88’ ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο παιχνίδι τον Καρβάλιο, με τον Πορτογάλο να παίρνει τη θέση του Τσικίνιο. Με τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου, ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Κάρμο. Ο Ιβηρας πήρε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Όρτα… Χ2 και 2-0!

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Όρτα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι έδωσε τη χαριστική βολή στην ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος σκόραρε με σέντρα-σουτ από αριστερά, εκμεταλλευόμενος την κακή θέση του Στάνκοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (70′ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (62′ Αμραμπατ), Γκαρσία (70′ Τσούμπερ), Αραούχο (62′ Πόνσε).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ντόι, Αποστολόπουλος (69′ Κίνι), Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (88′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81′ Ζέλσον Μαρτίνς), Ελ Κααμπί.

Keywords
Τυχαία Θέματα