Ποντένσε και Γιόβετιτς έστειλαν τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη – 4ος ο Παναθηναϊκός

Περισσότερα σε λίγο… Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χρήστος Κόντης παρέταξε τον Παναθηναϊκό, έχοντας τον Λοντίγκιν στο τέρμα και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Αράο και Χουάνκαρ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ρούμπεν, Τσέριν και Μπακασέτας ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής για τους Πράσινους και οι Μαντσίνι, Μπερνάρ και Γερεμέγεφ στην αντίστοιχη της επίθεσης.Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ρίτσαρντς στην

τετράδα της άμυνας. Οι Έσε, Όρτα και Καρβάλιο ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Φορτούνη και Ποντένσε στα δύο άκρα και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» επίθεσης.

Προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός με πέναλτι του Μπακασέτα

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στο 4’. Ο επιθετικός του Τριφυλλιού βγήκε απέναντι από τον Κωνσταντίνο Τζολάκη και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού του είπε «όχι».

Επτά λεπτά αργότερα ο Τάσος Μπακασέτας δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Τζολάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 14’ ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση, ο Ρίτσαρντς έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά οι γηπεδούχοι απομάκρυναν με δυσκολία. Στο 21’ ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Μαντσίνι, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη. Στο 25’ ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ βρέθηκε και πάλι τετ α τετ με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Καρβάλιο, αλλά ο Πορτογάλος δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, μετά τη σέντρα του Ροντινέι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος μπακ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 39’ ο Μαντσίνι βρήκε χώρο και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Τζολάκης έδιωξε με το δεξί χέρι σε κόρνερ.

Στο 45’ οι Πράσινοι είχαν δοκάρι με τον Μπακασέτα. Ο διεθνής άσος έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ρέτσου που έπεσε για να κάνει το τάκλιν, χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Ντάνιελ Μαντσίνι, μετά από μαρκάρισμα του Ρίτσαρτς. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, που ήταν και το σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Πρώτη αλλαγή από τον Μεντιλίμπαρ

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Ιμπόρα να παίρνει τη θέση του Ζοάο Καρβάλιο. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 50’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Ελ Κααμπί σούταρε μέσα από την περιοχή, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Τριφυλλιού, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν.

2-0 με Μπερνάρ                                        

Στο 55’ οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρούμπεν Πέρεθ πάνω στον Όρτα, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας την οργή των Ερυθρόλευκων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πράσινοι έκαναν το 2-0 με τον Μπερνάρ. Ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα από αριστερά στον Βραζιλιάνο και αυτός με συρτό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Τζολάκης έπεσε αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει την προσπάθεια του Λατινοαμερικάνου.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Μαρτίνς και Γιόβετιτς αντί των Φορτούνη και Όρτα. Στο 65’ ο Κόντης απάντησε με τον Βιλένα αντί του Τσέριν.

Δοκάρι για τον Ολυμπιακό

Στο 66’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν και έφυγε άουτ.

Ασύλληπτο γκολ από τον Ποντένσε

Στο 73’ οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 2-1 με μια ασύλληπτη γκολάρα από τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος με ψηλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λοντίγκιν και την έστειλε στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, μειώνοντας σε 2-1. Ένα πανέμορφο γκολ από τον Ιβηρα σούπερ σταρ. Μέχρι και οι οπαδοί του Τριφυλλιού χειροκρότησαν τον εξτρέμ της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Αλλαγές από τους δύο προπονητές

Μετά το γκολ του Ποντένσε ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο παιχνίδι τον Κίνι αντί του Ρίτσαρντς, ενώ ο Κόντης απάντησε με τους Ζέκα, Σπόραρ και Βέρμπιτς αντί των Χουάνκαρ, Γερεμέγεφ και Μπερνάρ.

Ασίστ ο Ποντένσε, ισοφάρισε ο Γιόβετιτς

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 81’ ισοφάρισε σε 2-2, με τον Γιόβετιτς. Ο Ντάνιελ Ποντένσε σέντραρε από δεξιά και ο Μαυροβούνιος επιθετικός με κεφαλιά ισοφάρισε το παιχνίδι.

Αποβλήθηκε ο Ποντένσε

Στο 89’ ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ποντένσε μετά από εναέρια μονομαχία με τον Ρούμπεν Πέρεθ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Μεντιλίμπαρ στο 90+8’ να βάζει τον Μασούρα στη θέση του Ελ Κααμπί. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 2-2.

Keywords
Τυχαία Θέματα