Πώς το bed rotting θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερο ύπνο

«Bed rotting» ή αλλιώς «σάπισμα στο κρεβάτι» είναι το νέο trend στο TikTok που σου υπόσχεται έναν ξεκούραστο ύπνο. Πολλοί TikTokers, έχουν ξεκινήσει αυτή την «μέθοδο» μένοντας στο κρεβάτι τους για πολλές ώρες, ώστε να ξεκουράσουν και να αναζωογονήσουν πλήρως τον οργανισμό τους, με το να κάνουν το απόλυτο τίποτα.

«Ενώ οι άνθρωποι ανέκαθεν απολάμβαναν διαφορετικούς τύπους πρακτικών ξεκούρασης, το «bed rotting» είναι ένας νέος όρος που κερδίζει έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι άνθρωποι επιδίδονται σε έναν κοινωνικά αποδεκτό τρόπο αποσυμπίεσης», εξηγεί η εξηγεί η Dorsey Standish,

MS, νευροεπιστήμονας, ειδικός σε θέματα ευεξίας.

«Οι… κρεβατοφάγοι ισχυρίζονται πως τους προσφέρει πολλά οφέλη όπως η μείωση του στρες και η αναζωογόνηση λόγω του χρόνου που περνούν μακριά από εξωτερικά ερεθίσματα».

Πώς βοηθάει τον ύπνο 

Μια μέρα που περνάς χαλαρώνοντας με τις πιτζάμες σου στο κρεβάτι μπορεί να κάνει καλό στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Η Standish τονίζει ότι ο αντίκτυπος που έχει το «bed rotting» στον ύπνο μπορεί να είναι μοναδικός για κάθε άτομο και να διαφέρει ανάλογα με το πόσο καιρό έμεινε κάποιος στο κρεβάτι και τι πραγματικά κάνει ενώ μένει στο κρεβάτι.

«Το bed rotting μπορεί δυνητικά να βελτιώσει τον ύπνο ενός ατόμου, επιτρέποντας στο μυαλό και το σώμα του να χαλαρώσουν», μας λέει η Standish. «Οι περίοδοι ξεκούρασης και μειωμένης διέγερσης συμβάλλουν στην ηρεμία της αντίδρασης του σώματος στο στρες, οδηγώντας έτσι ενδεχομένως σε μειωμένο άγχος και βελτιωμένη ποιότητα ύπνου».

Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου συνιστούν συνήθως να χρησιμοποιείς το κρεβάτι σου μόνο για ύπνο, ώστε να διασφαλίσεις ότι ο εγκέφαλός σου συνδέει την κρεβατοκάμαρά σου με την ξεκούραση και τη χαλάρωση. Η Standish επισημαίνει: «Εάν παρακολουθείς τηλεόραση ή το κινητό σου κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης, το μυαλό σου μπορεί να συνδέσει την παραμονή στο κρεβάτι με την εγρήγορση και τη διέγερση και όχι με την ξεκούραση και τον ύπνο και αυτό θα έχει ενδεχομένως ως αποτέλεσμα να χαλάσεις τον ύπνο σου αντί να τον ενισχύσεις».

@lenn.xxxx Bed rotting isnt just having a movie day, it’s when your mental health cant cope so all you can do is stay in bed, sleeping or scrolling. I made these rules myself when i couldn’t leave the house for a while but was trying to improve: step by step and doing these makes you feel like you’ve acheived the smallest thing ‍
Keywords
Τυχαία Θέματα