Συναντήσεις

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη συναντιέται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην πόλη. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άντρες συναντιούνται: είχαν βρεθεί μαζί τόσο σε μια κοινή εκδήλωση στην Πολίχνη όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο νέος δήμαρχος υποδέχεται τον Πρωθυπουργό εντός έδρας, στο γραφείο του – υπενθυμίζεται πως ο Αγγελούδης, με πασοκικές καταβολές, εξελέγη ως ανεξάρτητος σε μια κούρσα που θεωρήθηκε πλήγμα για τη ΝΔ.

Ο Αγγελούδης

έχει υποδεχτεί στο δημαρχείο στις αρχές Μαρτίου τον Στέφανο Κασσελάκη, πριν από λίγες μέρες τον Αλέξη Χαρίτση και τον περασμένο Νοέμβριο τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«ΚΟΚΚΙΝΟΣ» ΜΠΑΤΜΑΝ

Εχει την τιμητική της η Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες, όμως ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέλεξε να κάνει τη διαφορά: η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου ήταν αυτή από την έκθεση κόμικ «Comic Dom», στην οποία ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ φωτογραφήθηκε δίπλα σε ένα ομοίωμα του Μπάτμαν – στην επίσκεψη τον συνόδευαν η Θεανώ Καπέτη και ο Γιώργος Δελλής. Ηξερε ο Κουτσούμπας τι έκανε: αν υπάρχει ένας σούπερ ήρωας που αριστερίζει, απαρνούμενος την τάξη του για να σώσει την εργατιά του Γκόθαμ Σίτι, αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπάτμαν.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Βρήκα στο μέιλ μου μια επιστολή από τον Κώστα Λαλιώτη που ευγενικά με ενημέρωνε για κάτι που, όντως, δεν είχα προσέξει μέσα στους προεκλογικούς ρυθμούς των ημερών: πριν από λίγες μέρες, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία να καθιερωθεί από τον ΟΗΕ και την UNESCO η Παγκόσμια Ημέρα για την Ελληνική Γλώσσα – κατέθεσαν πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, για να προχωρήσει η Ολομέλεια σε ένα (αν γίνεται) ομόφωνο ψήφισμα, που θα κατατεθεί στους διεθνείς οργανισμούς.

«Είναι», γράφει ο πρώην υπουργός, μια πρωτοβουλία που «σηματοδοτεί σε δύσκολους και τρομαγμένους καιρούς για τις διεθνείς εξελίξεις και σε μία κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα μία εθνική ενότητα, ομοψυχία για ένα συγκεκριμένο σκοπό».

ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ

Σε αφηγηματικό πλαίσιο, σε ποιο πεδίο «παίζει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Σε αυτό που ξέρει ότι υπολείπεται ο Στέφανος Κασσελάκης και προσπαθεί να διορθώσει – στην ανισομέρεια που έχει προκύψει ανάμεσα στο λάιφσταϊλ προφίλ του και στην πολιτική του παρουσία. «Μπορεί, άραγε, να τον φανταστεί κανείς να διαπραγματεύεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης; Nα συζητεί με ξένους ηγέτες; Ή να διαχειρίζεται κρίσεις όπως η πανδημία;» ανέφερε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, βγάζοντας από το συρτάρι και το «μέτωπο λογικής» με αναφορές σε παλιές συνταγές τοξικότητας και fake news.

Keywords
Τυχαία Θέματα