Κατάληψη Νομικής: Σε 28 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. – Βρέθηκαν ρόπαλα και κράνη

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Νομική Σχολή στην Αθήνα.

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν από νωρίς έξω από τη Σχολή που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και, παρουσία Εισαγγελέα, μπήκαν στο κτίριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από χθες τα ξημερώματα.

Συνολικά έγιναν 28 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για 10 άνδρες και 18 γυναίκες, εκ των οποίων 9 ήταν αλλοδαποί (1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα) που, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, δεν είχαν καμία σχέση με τη σχολή.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη και πανό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών για την εκκένωση κατάληψης που ξεκίνησε βραδινές ώρες, χθες, Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν -28- άτομα (-10- άνδρες και-18- γυναίκες), εκ των οποίων -9- αλλοδαποί [1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα], σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες.

Σημειώνεται ότι, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι οι αλλοδαποί ουδεμία σχέση έχουν με τη Σχολή, ενώ -15- από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Πηγή: www.real.gr

The post Κατάληψη Νομικής: Σε 28 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. – Βρέθηκαν ρόπαλα και κράνη first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα