Ποιο παγωτό να προτιμήσω; Τι λέει ο ειδικός;

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και η λαχτάρα μας για ένα δροσερό παγωτό αυξάνεται. Πως θα κάνουμε την κατάλληλη επιλογή και ποιο να προτιμήσουμε; Ο δρ Τάσος Παπαλαζάρου κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος βάζει τα παγωτά κάτω από το διατροφικό του μικροσκόπιο.

Παγωτό κρέμα
Tο κλασσικό παγωτό, αποτελείται κυρίως από γάλα που χτυπιέται σε μίξερ αρκετές

φορές και παγώνει και περιέχει γύρω στις 140 θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται ανάλογα με τις γεύσεις που θα επιλέξουμε.

Παγωτό μηχανής
Eίναι μαλακό και λιώνει πιο εύκολα, καθώς τα συστατικά του: γάλα, κρέμα γάλακτος, μίγμα παγωτού σε σκόνη αναμειγνύονται στην μηχανή και παγώνει στιγμιαία. 1 κυπελάκι παγωτού μηχανής έχει γύρω στις 190 θερμίδες, με αρκετά λιπαρά και σάκχαρα.

Παρφέ
Eίναι πιο κρεμώδες και περιέχει αβγά, κρέμα γάλακτος, σαντιγί ή και βούτυρο και έξτρα γλασαρισμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, καφέ ή λικέρ. Μία μπάλα έχει γύρω στις 190 θερμίδες, και περιέχει αρκετά κορεσμένα λιπαρά.

Παγωτό 0%
Pαρασκευάζεται χωρίς ζάχαρη, με άλλα τεχνητά γλυκαντικά, και είναι μειωμένο σε λιπαρά, αποτελώντας μια καλύτερη διατροφική επιλογή για όσους θέλουν να προσέξουν τα επίπεδα σακχάρου τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περιέχει θερμίδες (115 kcal η μπάλα).

Σορμπέ
Pαρασκευάζεται με πολτό ή χυμό φρούτων με προσθήκη ζάχαρης. Έχει τις λιγότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα είδη παγωτού (72 kcal η μπάλα), καθώς δεν περιέχει λιπαρά, και αποτελείται κυρίως από σάκχαρα.

Το μυστικό

Κανείς δεν παχυνε τρώγοντας μια μπάλα παγωτό. Πάχυνε τρώγοντας ολόκληρο το κουβαδάκι.

The post Ποιο παγωτό να προτιμήσω; Τι λέει ο ειδικός; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα