Πως μπορούμε να προλάβουμε μία αλλεργική αντίδραση;

Οι αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού, συνήθως εκδηλώνονται μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα εκτεθούμε στην τροφή, στο συστατικό, στο τσίμπημα εντόμου και γενικότερα σε οτιδήποτε, αν έρθει σε επαφή μαζί μας, το σώμα μας “δεν θα το αποδεχτεί”. Πως μπορούμε να προλάβουμε μία αλλεργική αντίδραση;

Οι αλλεργίες διαφέρουν στο είδος, στον βαθμό που εκδηλώνονται και στα συμπτώματα που προκαλούν. Δεν είναι δεδομένο πως άνθρωποι που είναι αλλεργικοί, για παράδειγμα, στο τσίμπημα της μέλισσας, θα το εκδηλώσουν στον ίδιο βαθμό. Υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης τους με διάφορους

τρόπους αλλά και να είμαστε σε ετοιμότητα σε περίπτωση που τα συμπτώματα ξεσπάσουν. Η συνεννοήση με τον γιατρό, ειδικά στην περίπτωση έξαρσης συμπτωμάτων είναι αναγκαία. Εκείνος με τη σειρά του θα σας ενημερώσει για τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζεστε το περιστατικό. Σε κάθε περίπτωση όμως ο πανικός δεν είναι σύμμαχος σας!

Αποφύγετε τα αλλεργιογόνα σας: Αυτό είναι πολύ σημαντικό αλλά όχι πάντα εύκολο. Ορισμένα αλλεργιογόνα είναι πιο εύκολο να αποφευχθούν από άλλα. Όταν δεν μπορείτε να αποφύγετε ένα αλλεργιογόνο, προσπαθήστε να μειώσετε την επαφή σας με αυτό. Όπως έχει αποδειχθεί από έρευνες, 9 στις 10 αλλεργίες οφείλονται στις παρακάτω τροφές:Σόγια, Φιστίκια, Γάλα, Σιτάρι, Αυγά, Ψάρια (μπάσο, πεταλούδα και μπακαλιάρος), Οστρακοειδή (καβούρια, καραβίδες, αστακοί και γαρίδες), Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια και πεκάν).

Πάρτε τα φάρμακά σας σύμφωνα με τις οδηγίες: Μπορούν να είναι χρήσιμα για τη διαχείριση των συμπτωμάτων σας. Πάρτε τα ενώ αποφεύγετε επίσης τα αλλεργιογόνα.

Κρατήστε ημερολόγιο: Παρακολουθήστε τι κάνετε, τι τρώτε, πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα και τι φαίνεται να σας βοηθά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και τον γιατρό σας να βρείτε τι προκαλεί ή επιδεινώνει τα συμπτώματά σας.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια αλλεργικής αντίδρασης: Έχετε ένα γραπτό σχέδιο δράσης αναφυλαξίας έκτακτης ανάγκης . To έντυπο αυτό θα περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για εσάς και όσους είναι γύρω σας σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έχετε αλλεργικά συμπτώματα ή σοβαρή αλλεργική αντίδραση. Ρωτήστε πάντα το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

The post Πως μπορούμε να προλάβουμε μία αλλεργική αντίδραση; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα