Πώς να φτιάξετε την τέλεια πασχαλινή λαμπάδα

Το Μεγάλο Σάββατο πλησιάζει και η ώρα της λαμπάδας έφτασε. Οι περισσότερες χειροποίητες λαμπάδας που συναντάμε σε διάφορα καταστήματα και μας αρέσουν, είναι ακριβές. Γιατί, λοιπόν, να μην φτιάξετε μόνοι σας την λαμπάδα φέτος;

Πέρα από τα υλικά θα χρειαστείτε δημιουργικότητα, φαντασία και αρκετή διάθεση για να δημιουργήσετε τις πιο τέλειες λαμπάδες. Γι’ αυτό εμείς θα σας δείξουμε τρόπους για να φτιάξετε επληκτικές λαμπάδες για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Τα υλικά, που χρειάζεστε, είναι τα εξής:

Κερί σε ότι χρώμα και μέγεθος θέλετε.Κορδέλες στα χρώματα που επιθυμείτε.Κόλλα, είτε πιστόλι
σιλικόνης, είτε στιγμής, ακόμα και ατλακόλ.Διακοσμητικά όπως μικρά ξύλινα μανιταράκια, χάρτινα αυγά, κουμπιά, ξύλινα παιχνίδια, κουνελάκια, και διάφορα άλλα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Βήμα 1ο
Πάρτε το κερί της αρεσκείας σας και τυλίξτε το με τις κορδέλες είτε σε ένα σημείο για να πέφτουν ανέμελες προς τα κάτω, είτε τυλίγετε το μέσο σημείο του «σώματος» της λαμπάδας. Περίπου 6-8 δάχτυλα με παχιά ή και λεπτή κορδέλα. Αν θεωρείτε ότι ένα χρώμα κορδέλας δεν είναι αρκετό και θέλετε η λαμπάδα σας να είναι ακόμη πιο ξεχωριστή, τότε μπορείτε να τυλίξετε το ίδιο μέρος του κεριού με μία δεύτερη πιο λεπτή κορδέλα ή ακόμη και με μια τρίτη.

Βήμα 2ο
Πάνω στην κορδέλα και στο μέσο και κάτω «σώμα» της λαμπάδας σας, κολλήστε με την κόλλα ή δέστε με την κορδέλα σας διακοσμητικά. Όπως λουλούδια, πασχαλινά διακοσμητικά, ένα κλαδί πασχαλιάς ή λίγη λεβάντα.

Βήμα 3ο
Αφήστε λίγη ώρα να στεγνώσουν τα διακοσμητικά επάνω στη λαμπάδα και θα πρωτοτυπήσετε.

Το μυστικό

Αν την κάνετε δώρο σε κάποιο παιδάκι, μπορείτε να δέσετε ένα μικρό πουγκί με σοκολατάκια. Με αυτό τον τρόπο θα χαρεί διπλά μόλις λάβει το δώρο του.

The post Πώς να φτιάξετε την τέλεια πασχαλινή λαμπάδα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα