Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι!

Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας λόγω των αυγών που περιέχει, το σοκολατένιο κέικ δεν αυξάνει απότομα την γλυκόζη στο αίμα. Αν λιγουρεύεστε σπιτικό κέικ, βάλτε ποδιά και ξεκινήστε! Το αποτέλεσμα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κοινές σοκολατόπιτες!

Υλικά που θα χρειαστείτε για το σοκολατένιο κέικ 

5 αυγά μεσαίου μεγέθους250 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας150 γραμμάρια βούτυρο καρύδας50 γραμμάρια κακάο50 γραμμάρια φυτικό γάλα130
γραμμάρια ινδοκάρυδο τριμμένοΞύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο2 κουταλιές γλυκού baking powder2 βανίλιες

Για το γλάσο θα χρειαστείτε

200 γραμάρια κουβερτούρα100 γραμμάρια γάλα

Πώς θα το φτιάξετε 

Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη καρύδας με τα αυγά.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο καρύδας. Στην συνέχεια το προσθέτουμε μαζί με το κακάο, το γάλα, το baking powder και τις βανίλιες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μπολ. Ανακατεύουμε ξανά όλα τα υλικά από το κέικ σοκολάτας για λίγα λεπτά.Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι στο οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.Όταν βγάλουμε από το φούρνο το κέικ, το αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ετοιμαζόμαστε να ετοιμάσουμε το γλάσο.

Πώς φτιάχνουμε το γλάσο

Σε μπεν μαρί βάζουμε τα 100 γραμμάρια γάλα και τα 200 γραμμάρια κουβερτούρα. Ανακατεύουμε τα υλικά για λίγο και μέχρι να λιώσουν. Περιχύνουμε το κέικ σοκολάτας μας με το γλάσο.Εάν θέλουμε στολίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο.

The post Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα