Carolyn Bessette-JFK Jr.: Ο θυελλώδης έρωτάς τους και οι τελευταίες ημέρες τους

17:08 18/5/2024 - Πηγή: InStyle

Περίπου 25 χρόνια μετά τον θάνατό της, ακόμη πλανάται ένα μυστήριο σχετικά με την Carolyn Bessette-Kennedy, την αινιγματική γυναίκα που παντρεύτηκε τον John F. Kennedy Jr. το 1996.

Μετά τον θάνατό της στις 16 Ιουλίου 1999, στα 33 της χρόνια, αφού κατέπεσε το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο John και στο οποίο επέβαινε και η αδελφή της Lauren, στα ανοιχτά της Martha’s Vineyard, παραμένει διάσημη ως style icon.

Όπως αποκαλύπτει η Elizabeth Beller με το βιβλίο “Once Upon a Time: The Captivating Life of Carolyn Bessette-Kennedy”, υπήρχαν πολλά περισσότερα για το ποια πραγματικά ήταν η σύζυγος του JFK Jr.. “Ο κόσμος έγραψε τόσο σκληρά πράγματα γι’ αυτήν και την παρουσίαζε παγωμένη”, λέει η Beller, “αλλά ήταν μια λέαινα, πρόσχαρη, ζεστή και τόσο γεμάτη ζωή”.

It’s been 24 years today that John F. Kennedy Jr., his wife, Carolyn Bessette Kennedy, and her sister, Lauren Bessette, took off on a humid, windy, and hazy night in a single-engine Piper 32 Saratoga aircraft from Caldwell, N.J., en route to the Martha’s Vineyard Airport, but… pic.twitter.com/F81kWA1UjX

— Historic Vids (@historyinmemes) July 16, 2023

Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης με πτυχίο στην εκπαίδευση, εργάστηκε στην μπουτίκ Calvin Klein της πόλης και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1989, όπου άρχισε να εργάζεται στις πωλήσεις VIP για τον σχεδιαστή. Εκεί πρωτογνώρισε τον JFK Jr.

Λίγο μετά τον γάμο τους ο John F Kennedy Jr. και η Carolyn Bessette Kenned περπατούν.Photo by Jon Naso/NY Daily News Archive via Getty Images

Το People δημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο όπου περιγράφεται ο θυελλώδης έρωτας με τον μοναχογιό του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ JFK και της Jackie Kennedy-Onassis.

“Την άνοιξη του 1992, ο Calvin Klein μόλις είχε επιστρέψει στην ανδρική ένδυση. Ο μοναδικός John F. Kennedy Jr. είχε κλείσει ραντεβού για μια πρόβα και [ο Calvin αποφάσισε] ότι η Carolyn θα έπρεπε να δείξει στον John την επιλογή των ρούχων. Βγήκε από τη συνάντηση συνεπαρμένος, με μερικά κοστούμια και τον αριθμό τηλεφώνου της Carolyn” γράφει σχετικά με την πρώτη τους συνάντηση και συνεχίζει:

Stepping out to start a new week, feeling fresh and looking even fresher. This week’s style inspiration is John F. Kennedy Jr., pictured here leaving his loft apartment with his wife, Carolyn Bessette-Kennedy in New York, 1996.#jfk #carolynbessettekennedy style #cool pic.twitter.com/eFWWRpliLT

— Gentleman’s Journal (@thegentsjournal) July 3, 2023

“Ο John την προσκάλεσε να συμμετάσχει με την ομάδα του σχεδιαστή σε ένα επίσημο δείπνο”, θυμάται [ο βοηθός του Calvin] “Δίπλα του καθόταν μια άλλη γυναίκα που η Carolyn είτε την πέρασε για συνοδό του, είτε στην πραγματικότητα ήταν συνοδός του”. Δεν ήταν ξεκάθαρο και η Carolyn δεν ήταν ευχαριστημένη.

Αλλά όταν συναντήθηκαν ξανά σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στις 18 Μαΐου, είχαν μια βαθιά συζήτηση στο μπαρ. Ο John και η Carolyn έμειναν εκεί για πάνω από μία ώρα, χωρίς να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλον. Ο κεραυνός είχε χτυπήσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Carolyn Bessette Kennedy (@allforcarolyn)

Μετά την εκδήλωση, ο John και η Carolyn συνέχισαν να βλέπουν ο ένας τον άλλον, σε δείπνα, χορό και βόλτες στο Central Park. Ο John έφερε ακόμη και την Carolyn στο Sea Song, το σπίτι στο Long Island, που νοίκιαζε με τον ξάδερφό του, Anthony Radziwill.

Την εβδομάδα ύστερα από αυτό, η Carolyn συνάντησε τον John για δείπνο στο El Teddy’s, όπου εκείνος παρουσίασε στην Carolyn ένα γράμμα [από] έναν φίλο του. Το γράμμα ισχυριζόταν ότι η Carolyn ήταν χρήστρια ουσιών, λάτρευε τα πάρτι και κυνηγούσε τη δόξα και την περιουσία [και] “έβγαινε με άντρες στην πόλη”. Ο John της πέταξε άνετα το κομμάτι χαρτί, σηκώθηκε και βγήκε από την πόρτα. Η Carolyn κοίταξε σοκαρισμένη τον John καθώς αποχωρούσε.

24 years ago today, July 16, 1999, John F. Kennedy Jr., his wife Carolyn Bessette Kennedy and sister-in-law Lauren Bessette are killed in a plane crash off the coast of Martha’s Vineyard. The Piper Saratoga aircraft was piloted by Kennedy. pic.twitter.com/fjQ2y56Y6n

— Charleston Daily (@ChuckTownDaily) July 16, 2023

Στο μεταξύ, ο John είχε θεαθεί στην πόλη με την Daryl Hannah εκείνο το φθινόπωρο – όλα αυτά καταγράφηκαν στον Τύπο. Βέβαια, η Carolyn ήξερε ότι δεν ήταν η μόνη του επιλογή. Όταν έπεσε πάνω σε ένα ζευγάρι μπότες της [πρώην κοπέλαςτου] Julie Baker στο διαμέρισμα του John, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα νούμερο μικρότερο, τις φόρεσε για να στείλει το μήνυμα.

Όμως η Carolyn εκνευριζόταν όλο και περισσότερο που δεν την σύστηνε στη μητέρα του. “Τον πήγα να γνωρίσει τη μητέρα μου”, είπε η Carolyn σε έναν φίλο της, όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο στο βιβλίο.

Αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες, η Carolyn και ο John ανέπτυσσαν ένα πραγματικό είδος οικειότητας.

O John F. Kennedy Jr. με την Carolyn και τον σκύλο τους στη Νέα Υόρκη, πρωτοχρονιά του 1997. Photo by Evan Agostini/LiaisonΗ πρόταση γάμου

Το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου 1995, της ζήτησε να πάνε για ψάρεμα στο Martha’s Vineyard -και της έκανε πρόταση γάμου. Γύρισε στην Carolyn και είπε: “Το ψάρεμα είναι πολύ καλύτερο με έναν σύντροφο“. Στη συνέχεια της πέρασε ένα δαχτυλίδι από πλατίνα με διαμάντια και ζαφείρια στο δάχτυλό της. Η Carolyn του είπε: “Θα το σκεφτώ”.

Carolyn Jeanne Bessette-Kennedy was #BornOnThisDay, Jan. 7, 1966. A publicist for Calvin Klein & the wife of John F. Kennedy Jr. Happy birthday beautiful pic.twitter.com/vJlDPJBqFh

— Mama B (@BethBecerra6) January 7, 2023

Αυτή ήταν επίσης η εποχή που η Carolyn έχασε βάρος και λέπτυνε τα φρύδια της. Και έτσι όταν η Carolyn μπήκε στο γκαλά [της Municipal Art Society] στο μπράτσο του John [στις 27 Φεβρουαρίου 1996], είχε μεταμορφωθεί σε μια πλατινένια αιθέρια ύπαρξη.

Ο γάμος

Σχεδίασε τον γάμο τους στις 21 Σεπτεμβρίου στο νησί Κάμπερλαντ, στα ανοικτά των ακτών της Τζόρτζια, και πέταξε στο Παρίσι, όπου ο φίλος της Narciso Rodriguez σχεδίασε το μεταξωτό κρεπ φόρεμά της.

Η τελετή είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 5 μ.μ. Ο John είχε χάσει το πουκάμισό του και η Carolyn προσπάθησε να φορέσει το φόρεμά της στο αυτοκίνητο. Ξέχασε ότι έπρεπε να βάλει το φόρεμα πριν φτιάξει τα μαλλιά και το μακιγιάζ της, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να τα ξαναφτιάξει και τα δύο.

Λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα, η Carolyn έφτασε και την περπάτησε στον διάδρομο ο πατριός της, ο Dr. Freeman, ενώ ένας τραγουδιστής του gospel τραγουδούσε το “Amazing Grace”.

Remembering to John F Kennedy Jr and his wife Carolyn Bessette Kennedy pic.twitter.com/nlxzY5nQUi

— Kennedy Family Memories (@ArabellaKenne56) July 16, 2023

Επέστρεψαν από το ταξίδι του μέλιτος μπροστά σε έναν αδηφάγο Τύπο και η πίεση από εκεί και πέρα εντάθηκε.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, η πριγκίπισσα Diana σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας του οδηγού της να ξεφύγει από τους παπαράτσι. Η Carolyn ήταν τρομοκρατημένη. [Προσπάθησε] να πείσει τον John να καλέσει τους πρίγκιπες William και Harry για να τους εκφράσει τα συλλυπητήριά του, όταν έγινε γνωστό ότι η Diana ήλπιζε από τους γιους της να μιμηθούν τη σεμνότητα του John μπροστά στην εμμονή των μέσων ενημέρωσης. Εκείνος δίστασε, καθώς δεν τους γνώριζε και πίστευε ότι οι καταστάσεις τους διέφεραν πολύ.

Ο John απέκτησε την άδεια πιλότου του το 1998. “Ο μόνος άνθρωπος που έχω καταφέρει να πείσω να έρθει μαζί μου, ο οποίος ανυπομονεί γι’ αυτό όσο κι εγώ, είναι η σύζυγός μου”, [δήλωσε στην USA Today]. Το ότι της άρεσε να πετάει ήταν μάλλον ένα προαίσθημα, [θυμάται] ο Bruce Weber. “Μιλήσαμε και οι δύο για τον φόβο μας να πετάμε, ειδικά πάνω από εκείνα τα νησιά στις ακτές της Μασαχουσέτης, επειδή ο καιρός μπορεί να αλλάξει τόσο γρήγορα”.

REVIEW
Once Upon a Time: The Captivating Life of Carolyn Bessette-Kennedy
by Elizabeth Beller, Gallery Books, 5/21.

A compelling bio that sheds new feminist light on Carolyn, wife of JFK Jr. I dare you to put this beautifully written book down. A masterpiece! pic.twitter.com/Z3nfoVg466

— Literary Redhead (@RedheadLiterary) March 4, 2024 Το τέλος

Μια εβδομάδα [μετά τις 4 Ιουλίου], ο John είπε σε αρκετούς φίλους και συναδέλφους ότι αυτός και η Carolyn χωρίζουν. Ωστόσο, άλλοι σημείωναν ότι έδειχναν πολύ ευτυχισμένοι μαζί, ακόμη και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αφού αρχικά αρνήθηκε να παραστεί στον γάμο του ξαδέλφου του Rory στις 17 Ιουλίου, η Carolyn συμφώνησε. Ο John θα πετούσε επίσης με την αδελφή της Carolyn, τη Lauren, από τη Νέα Υόρκη στο Martha’s Vineyard στον δρόμο τους προς το Hyannis Port.

16 July 1999. John F. Kennedy Jr (aged 38), son of JFK and Jackie Kennedy, his wife, Carolyn Bessette Kennedy, and her sister, Lauren Bessette, were killed when the single-engine plane Kennedy was piloting crashed into the Atlantic Ocean near Martha’s Vineyard, Massachusetts. pic.twitter.com/4uHXgEoUQ6

— Prof. Frank McDonough (@FXMC1957) July 16, 2023

Τα ταμπλόιντ πρόβαλαν ένα υποτιθέμενο χρονοδιάγραμμα στο οποίο η Carolyn καθυστέρησε για ώρες να κάνει πεντικιούρ. Ωστόσο, μια αναφορά αυτόπτη μάρτυρα την εμφανίζει να φεύγει από το πεντικιούρ στις 5 μ.μ. Πήγε στο Saks για να αγοράσει ένα φόρεμα για τον γάμο και διάλεξε ένα μαύρο βραδινό φόρεμα Yves Saint Laurent. Μετά την αγορά, η πωλήτρια ευχήθηκε στην Carolyn καλή τύχη. “Ευχαριστώ“, απάντησε η Carolyn. “Θα τη χρειαστώ”.

John, η Carolyn και η Lauren] κόλλησαν στην κίνηση και δεν κατάφεραν να φτάσουν στο αεροδρόμιο παρά μόνο μετά τις 8 μ.μ. Πριν απογειωθούν, η Carolyn τηλεφώνησε στην Carole Radziwill και μίλησαν για το δείπνο της Κυριακής. “Το σχέδιο”, έγραψε η Carole στο What Remains, “ήταν μπριζόλες στη σχάρα και ροδακινόπιτα“.

Όταν δεν είχαν φτάσει μέχρι τις 10 το βράδυ, οι φίλοι άρχισαν να ανησυχούν. Η Carole τηλεφώνησε στο αεροδρόμιο Hyannis Port, στο αεροδρόμιο Caldwell, στο Martha’s Vineyard και στη συνέχεια στην ακτοφυλακή.

Στη συνέχεια, η Carole κάλεσε την Ann Freeman και τον σύζυγό της Dick. Απάντησε ο δρ Freeman και η Carole εξήγησε ότι η Carolyn και ο John δεν είχαν φτάσει και ότι υπήρχε έρευνα σε εξέλιξη.

Η Ann την κάλεσε αμέσως. “Λοιπόν, όλα είναι εντάξει, σωστά; Ήταν κανείς άλλος στο αεροπλάνο μαζί τους;” Η Carole παρέμεινε σιωπηλή. Αρκετή ώρα για να ουρλιάξει η Ann.

Στην επιμνημόσυνη δέηση της 24ης Ιουλίου στο Γκρίνουιτς της CT, η Ann ζήτησε από την Carole να εκφωνήσει τον επικήδειο της Carolyn.

“Ήταν άγρια και ατίθαση σε έναν κόσμο επιφυλακτικό και χλωμό. Πάντα έλαμπε λίγο πιο έντονα από όλους εμάς γύρω της. Τότε θυμήθηκα μια ιστορία που έγραψε ο Henry James. Ήταν η ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού με το όνομα Ιζαμπέλ [στο Πορτρέτο μιας κυρίας]. Ένα κορίτσι που ήταν τόσο γενναίο όσο και όμορφο, που είχε αγνή καρδιά και δεν φοβόταν να αγαπήσει… Αναρωτήθηκα πώς ήταν δυνατόν να την είχε γνωρίσει” σημειώνει η συγγραφέας, το βιβλίο της οποίας κυκλοφορεί στις 21 Μαΐου.

Keywords
jfk, once upon a time, yves saint laurent, calvin klein, daily news, new york, happy birthday, μυστήριο, john, style, icon, time, life, jfk, today, night, piper, twitter, νέα, vip, photo, news, archive, people, ηπα, fresh, loft, york, μαΐου, instagram, central, sea, long, island, crash, coast, Πρωτοχρονιά, happy, beautiful, art, memories, diana, william, usa, bruce, weber, καιρος, books, bio, light, put, book, son, ocean, saks, yves, henry, james, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, instagram, μποτες, αδεια, αυτοκινητο, γυναικα, ευτυχισμενοι μαζι, ηπα, μητερα, νησι, νησια, πιεση, τυχη, ψαρεμα, ωρα, books, icon, james, news, people, time, usa, yves saint laurent, αγορα, αεροπλανο, αεροδρομιο, ανοιξη, ανθρωπος, βιβλιο, βραδυ, γεγονος, γραμμα, δαχτυλο, δειτε, δοξα, εγινε, ειπε, εκπαιδευση, εβδομαδα, εμειναν, εμμονη, ενδυση, εξελιξη, εποχη, επρεπε, ερευνα, ζεστη, ειδος, υπηρχαν, κινηση, κοστουμια, λεαινα, μαυρο, μαΐου, μακιγιαζ, μαλλια, μυστήριο, μπριζολες, νεα υορκη, ομαδα, παντα, ονομα, παρισι, πεντικιουρ, πορτες, πορτα, πτυχιο, πωλησεις, ραντεβου, συζητηση, συζυγο, συνεχεια, συλλυπητήρια, σπιτι, φθινοπωρο, φρυδια, ωρες, αντρες, archive, art, bio, beautiful, book, bruce, calvin klein, central, coast, crash, diana, δαχτυλιδι, engine, φιλοι, photo, fresh, daily news, john, happy birthday, happy, henry, style, island, ηλιοβασιλεμα, κομματι, καρδια, law, light, life, loft, long, memories, μπροστα, new york, night, son, ocean, onassis, piper, put, πωλητρια, saks, single, σχαρα, ταξιδι, today, weber, vip, βοηθος, william, χλωμο, york, yves, sea, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα