Eurovision 2024: “Καζάνι που βράζει” πριν τον τελικό – Ο Γάλλος τραγουδιστής διέκοψε την πρόβα – 15.000 διαδηλωτές κατά του Ισραήλ

21:18 11/5/2024 - Πηγή: InStyle

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Μάλμε όπου σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της 68ης Eurovision. Και αυτό λόγω μια σειράς σημαντικών «κρίσεων» που ξέσπασαν λίγες ώρες πριν από την έναρξή του. Ο αποκλεισμός της Ολλανδίας και του Joost Klein ήταν μόνο η αρχή.

H ένσταση της Ισλανδίας

Το Bambie Thug δεν εμφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην τελική πρόβα τζενεράλε. Δήλωσε ότι η «κατάσταση» απαιτεί «επείγουσα προσοχή» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), που διοργανώνει τον διαγωνισμό τραγουδιού

της Eurovision 2024. «Υπήρχε μία κατάσταση όσο περιμέναμε να ανέβουμε στη σκηνή για την παρέλαση των χωρών, η οποία ένιωσα πως απαιτούσε την επείγουσα προσοχή της EBU. Η EBU έλαβε υπόψη αυτό το ζήτημα σοβαρά και είχαμε συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει. Αυτό σημαίνει ότι έχασα τη γενική πρόβα – πραγματικά ζητώ συγγνώμη από τους fans που ήρθαν να με δουν. Ελπίζω να σας δω στη σκηνή απόψε» έγραψε το Bambi λίγο πριν από τη γενική πρόβα. Αφού η ίδια δεν παρουσιάστηκε, έπαιξε βίντεο της από την εμφάνισή της στον ημιτελικό αφού αυτό επιβάλλουν οι κανονισμοί της ΕΒU.

Η αποχώρηση της Νορβηγίας

Η Αλεσάντρα Μέλε θα ήταν αυτή που θα ανακοίνωνε τους βαθμούς της νορβηγικής επιτροπής. Η ίδια μέσα από τα social media ανακοίνωσε πώς αποχωρεί και δε θα ανακοινώσει τη βαθμολογία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alessandra (@alessandram02)

«Απόψε έπρεπε να δώσω τους πόντους της Νορβηγίας στον τελικό της Eurovision», είπε σε ένα βίντεο στο Instagram. «Αν και είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ. United By Music – το μότο της Eurovision – είναι ο λόγος που κάνω μουσική. Ενώστε τους ανθρώπους, φέρτε τους μαζί. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτές οι λέξεις είναι απλώς κενές λέξεις. Υπάρχει μια γενοκτονία σε εξέλιξη και σας ζητώ από όλους σας παρακαλώ να ανοίξετε τα μάτια σας, να ανοίξετε την καρδιά σας. Αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει στην αλήθεια. Είναι ακριβώς μπροστά σας. Ελεύθερη Παλαιστίνη» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο Γάλλος τραγουδιστής διέκοψε την πρόβα του για να στείλει ένα “μήνυμα αγάπης” @eurovisionfn @Slimane stops his rehearsal to make a statement #eurovision2024 #france #ελληνικοτικτοκ #monamour #slimane #fyp #fupシ #φοργιουπειτζ #fypシ゚viral ♬ πρωτότυπος ήχος – Eurovisionfun

‘Eνα από τα φαβορί του διαγωνισμού, συγκεκριμένα ο Slimane ο οποίος συμμετέχει με τη Γαλλία διέκοψε την τελική πρόβα του και είπε: «Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρεύτηκα να γίνω τραγουδιστής και να τραγουδήσω για την ειρήνη εδώ. Κάθε καλλιτέχνης εδώ θέλει να τραγουδήσει για την αγάπη και την ειρήνη. Πρέπει να ενωθούμε μέσω της μουσικής, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη». Φυσικά, το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έγινα viral μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι απειλές της Ισπανίας για αποχώρηση

Η Ισπανία και η Εσθονία απείλησαν με αποχώρηση μετά την ανακοίνωση για τον αποκλεισμό της Ολλανδίας.Κάτι που στη συνέχεια δεν έκαναν. Σε ανακοίνωσή της όμως η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Eurovision 2024. Συγκεκριμένα, το ισπανικό κρατικό δίκτυο, RTVE, ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από την Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της». Να θυμίσουμε επίσης πώς η Ισπανία είναι μία από τις «Big Five». Μια από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν πολλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), οπότε μια τέτοια ανακοίνωση είναι αρκετά σημαντική για τον θεσμό.

Ελλάδα – Κύπρος – Ελβετία – Ιρλανδία αντιδρούν

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Ελβετία έλειπαν από τη σκηνή όταν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των σημαιών, κατά τη διάρκεια της τελικής πρόβας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Συγκεκριμένα η ολλανδική De Telegraaf ανέφερε:

“Η παρέλαση της σημαίας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Μάλμε κατά τη διάρκεια της τελικής πρόβας. Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιρλανδία και η Ελβετία δεν εμφανίστηκαν στη σκηνή κατά τη διάρκεια αυτής.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

15,000 διαδηλωτές έξω από το στάδιο και αυστηρά μέτρα ασφαλείας

‘Εξω από το Malmö Arena, όπου θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες ο τελικός, συγκεντρώθηκαν 15.000 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης. Ζητούν να αποβληθεί από τον τελικό ο συμμετοχή του Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά και μέσα και έξω από το στάδιο και θεατές και διαγωνιζόμενοι περνάνε από πολύ αυστηρούς ελέγχους πριν εισέλθουν στο χώρου του διαγωνισμού.

Oλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα λίγες ώρες πριν από τον φετινό διαγωνισμός της Eurovision, προκαλώντας πολύ άγχος στους διοργανωτές αλλά και ενδιαφέρον στους τηλεθεατές παγκοσμίως, για το πώς θα εξελιχθεί η βραδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα