Jason Momoa: Ο “πολεμιστής” του Χόλιγουντ που κατέκτησε το γυναικείο κοινό

12:02 12/5/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Jason Momoa έγινε διάσημος με τους ρόλους πολεμιστών και μαχητών, αλλά μάλλον είναι θέμα όχι μόνο σωματικής διάπλασης, αλλά και… ονόματος.

Το πραγματικό του όνομα είναι Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa. Nakoa σημαίνει “πολεμιστής” και Mana σημαίνει “δύναμη/πνεύμα”, Kaua σημαίνει “βροχή” και Po σημαίνει

“σκοτάδι”. Γεννήθηκε τη νύχτα κατά τη διάρκεια μιας κακοκαιρίας και ως εκ τούτου διατηρήθηκε αυτό το όνομα. Οι άλλες λέξεις είναι το μεσαίο όνομα και το επώνυμο του πατέρα του κι έτσι τον μάθαμε ως, Jason Momoa.

Αναδείχθηκε τη δεκαετία του 2000 ενώ είναι γνωστός για τα μακριά μαλλιά του και τη μυώδη σωματική του διάπλαση. Οι πιο δημοφιλείς ρόλοι του ήταν αυτός του πολέμαρχου των Ντοθράκι Khal Drogo στο Game of Thrones και ο ομώνυμος χαρακτήρας στην ταινία Aquaman (2018).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeanne Yang (@jeanneyangstyle)

Το ξεκίνημα

Ο Momoa γεννήθηκε στη Χονολουλού. Έξι μήνες μετά τη γέννησή του, οι γονείς του πήραν διαζύγιο και ο Momoa μετακόμισε με τη μητέρα του στο Norwalk της Iowa. Το ενδιαφέρον του για τη βιολογία τον οδήγησε να παρακολουθήσει μαθήματα σε ένα κοινοτικό κολέγιο στο Des Moines της Αϊόβα, πριν μετακομίσει στο Fort Collins του Κολοράντο, όπου εργάστηκε ως σερβιτόρος.

Αργότερα επέστρεψε στη Χαβάη για να επανασυνδεθεί με τον πατέρα του και έκανε εγγραφή στο πρόγραμμα θαλάσσιας βιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαβάης. Ο ιαπωνικής καταγωγής Αμερικανός διεθνής σχεδιαστής μόδας Takeo Kobayashi ανακάλυψε τον Momoa, ηλικίας τότε 19 ετών, και τον ενθάρρυνε να ακολουθήσει καριέρα μοντέλου. Ο Momoa εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και εργάστηκε για λίγο στον χώρο του μόντελινγκ πριν πάρει τον πρώτο του ρόλο ως ηθοποιός, ως νεαρός ναυαγοσώστης στην τηλεοπτική σειρά Baywatch: Χαβάη.

jason momoa in baywatch hawaii, 1999. pic.twitter.com/UZZErVK2fF

— 2000s (@PopCulture2000s) August 13, 2023

Μετά το Baywatch: Χαβάη, που τελείωσε το 2001, η πρώιμη καριέρα του Momoa ως ηθοποιού σημαδεύτηκε από μια σειρά δευτερευόντων ρόλων στην τηλεόραση. Οι σημαντικότερες εμφανίσεις του ήταν οι ρόλοι του ως Frankie Seau στο δράμα North Shore (2004-05) και Ronon Dex στη σειρά επιστημονικής φαντασίας Stargate: Atlantis (2005-09). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έπαιξε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο, έναν μικρό ρόλο στην κωμωδία Johnson Family Vacation (2004).

Οι ρόλοι που τον έκαναν να ξεχωρίσει

Ο Momoa πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλη κινηματογραφική ταινία το 2010, ως ο πρωταγωνιστής της ταινίας Conan ο Βάρβαρος (2011). Ωστόσο, ήταν ο ρόλος του πολέμαρχου Khal Drogo των Ντοθράκι και σύζυγος της Daenerys Targaryen (την οποία υποδύεται η Emilia Clarke), κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων σεζόν της τηλεοπτικής σειράς του HBO Game of Thrones, που τράβηξε την προσοχή των σκηνοθετών του Χόλιγουντ και του προσέφερε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Το 2011, μετά τη δολοφονία του χαρακτήρα του από το Game of Thrones, χρεώθηκε και δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς της οικογένειάς του για πολλά χρόνια. Η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται το 2016, όταν πήρε μέρος στην ταινία Justice League (2017).

Το 2014 ο Αμερικανός σκηνοθέτης Zack Snyder έδωσε στον Momoa τον ρόλο του Aquaman (μισός άνθρωπος, μισός Ατλάντιος που έχει τη δύναμη να χειρίζεται το νερό και να επικοινωνεί με τα θαλάσσια ζώα). Παρόλο που η ταινία Aquaman δεν κυκλοφόρησε μέχρι το 2018, ο Momoa εμφανίστηκε στο ρόλο του στις ταινίες Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) και Justice League (2017), δύο άλλες ταινίες που σκηνοθέτησε ο Snyder και βασίζονται στο franchise των DC Comics.

Ο Aquaman αποδείχθηκε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις. Ένα sequel, το “Aquaman and the Lost Kingdom”, και μια cameo εμφάνιση στο “The Flash” συνέχισαν την πορεία του Momoa ως Aquaman στη μεγάλη οθόνη.

Πάντως, το Aquaman 2 ήταν γεμάτο δράμα αφού φημολογείτο ότι ο Momoa έπινε στα γυρίσματα και η Amber Heard διαμαρτυρήθηκε ότι της έκοψαν σκηνές λόγω της δικαστικής ήττας της από τον Johnny Depp, αν και άνθρωποι της παραγωγής τόνισαν ότι η ηθοποιός είχε ελάχιστη χημεία στην οθόνη με τον συμπρωταγωνιστή της.

Ο Momoa έπαιξε, επίσης, τον ρόλο του θρυλικού ξιφομάχου Duncan Idaho στην ταινία του Καναδού σκηνοθέτη Denis Villeneuve, η οποία μεταφέρει το μυθιστόρημα του Frank Herbert, Dune (2021). Την ίδια περίοδο, ο Momoa συνέχισε να παίζει σε τηλεοπτικές σειρές: Υποδύθηκε τον πρώην κατάδικο Phillip Kopus στο The Red Road (2014-15), τον παράνομο έμπορο γούνας Declan Harp στο Frontier (2016-18) και τον Baba Voss, τον αρχηγό των Alkenny, στο See (2019- ).

Εντάχθηκε στο franchise “Fast and Furious” το 2023 ως ο κακός Dante στο “Fast X”. Ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός του ρόλος μέχρι σήμερα, πάντως, είναι ο Aquaman στο σύμπαν της DC της Warner Bros. Και κάπως έτσι ο Momoa είναι ο πρώτος παγκοσμίου φήμης υπερήρωας που ανήκει στον υποβρύχιο κόσμο.

Ο ακτιβισμός του

Εκτός από την υποκριτική, ο Momoa δραστηριοποιήθηκε σε περιβαλλοντικούς και φιλανθρωπικούς κύκλους. Ίδρυσε την Mananalu, μια εταιρεία που συσκευάζει νερό σε κουτιά αλουμινίου και υποστηρίζει και συνεισφέρει τα κέρδη της στην ανακύκλωση πλαστικού και την εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης από τους ωκεανούς. Συνέχισε να συγκεντρώνει χρήματα για λογαριασμό της Sustainable Coastlines Hawaii, μιας ομάδας που προωθεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω καθαρισμού ακτών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Το καλοκαίρι, μετά τις καταστροφικές φωτιές στη Χαβάη απηύθυνε έκκληση για τη στήριξη της ιδιαίτερης πατρίδας του μέσω οργανισμών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Electric (@electric)

Προσωπικά στοιχεία

Είναι βουδιστής και επισκέπτεται συχνά το Θιβέτ στην Κίνα για θρησκευτικούς σκοπούς. Αγαπά, επίσης, τα τατουάζ και έχει “χτυπήσει” πολλά στο σώμα του -προσδίδοντας μια ξεχωριστή γοητεία στην προσωπικότητά του. Το πιο διάσημο του Jason είναι ένα μισό μανίκι στο αριστερό του μπράτσο. Το τατουάζ αποτελεί φόρο τιμής στον οικογενειακό του θεό “Aumakua”.

Στο παρελθόν έχει, επίσης, εργαστεί ως ναυαγοσώστης στην Ακτή του Κόλπου.

Αγαπημένα του φαγητά είναι η μηλόπιτα, που φτιάχνει η μαμά του, σπαγγέτι, μαγειρεμένο από την πρώην σύζυγό του Lisa Bonet και η ιαπωνική κουζίνα. Επίσης, όσον αφορά στις επιλογές του στο αλκοόλ προτιμά την Γκίνες και το κόκκινο κρασί, όπως και τα Mountain Sun Brews, ενώ αγαπημένες του ταινίες είναι: Basquiat (1996), A Streetcar Named Desire -Λεωφορείον ο Πόθος (1951), The Diving Bell and the Butterfly – Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα (2007)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guinness US (@guinnessus)

Του αρέσει το σέρφινγκ, το σκέιτμπορντ, η ορεινή ποδηλασία και η αναρρίχηση. Λατρεύει τα πούρα και το ποτό. Το αυτοκίνητο των ονείρων του Momoa είναι ένα Land Cruiser του 1978.

Ερωτική ζωή

Αυτήν την εποχή δεν είναι γνωστό αν ο Momoa είναι σε κάποια σχέση. Το τελευταίο προβεβλημένο ειδύλλιό του ήταν τον Μάιο του 2022 όταν αναφέρθηκε ότι έβγαινε με την ηθοπoιό Eiza Gonzalez.

Ο σταρ ήταν αρραβωνιασμένος με την Αυστραλή ηθοποιό Simmone Mackinnon. Άρχισαν να βγαίνουν το 1999 και αρραβωνιάστηκαν τον Ιούνιο του 2004, ενώ τράβηξαν χωριστούς δρόμους το 2006.

Jason Momoa and Lisa Bonet’s divorce is already settled https://t.co/NNF8rKtdRL pic.twitter.com/Fju7H4Vocy

— Page Six (@PageSix) January 9, 2024

Ο Momoa γνώρισε τη Lisa Bonet, που είναι 12 χρόνια μεγαλύτερή του, το 2005 και σύντομα έγιναν ζευγάρι. Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Οκτώβριο του 2017 και απέκτησε 2 παιδιά, την κόρη Lola Iolani (γεν. 23 Ιουλίου 2007) και τον γιο Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa (γεν. 15 Δεκεμβρίου 2008). Τον Ιανουάριο του 2022, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι τερματίζει τον γάμο του και ότι χώρισε ύστερα από περισσότερα από 16 χρόνια κοινής ζωής. Τον Ιανουάριο του 2024, η Lisa κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Jason.

Keywords
jason, jason, game of thrones, emilia clarke, zack snyder, dc comics, amber heard, johnny depp, σημαίνει, game, instagram, baywatch, hawaii, twitter, δραμα, atlantis, Johnson, hbo, league, snyder, batman, superman, dawn, franchise, sequel, lost, εμφάνιση, amber, johnny, red, road, warner, bros, εταιρεία, καλοκαιρι, θιβέτ, sun, desire, diving, bell, guinness, land, σταρ, https, lola, γεν, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, amber heard, instagram, βγαινουν, hbo, dc comics, θιβέτ, αιτηση, ανακυκλωση, αυτοκινητο, ηθοποιος, θεμα, καριερα, κινα, μηλοπιτα, μητερα, προγραμμα, σταρ, ταινιες, τηλεοραση, χημεια, game, game of thrones, johnny depp, lost, αλκοολ, ανθρωπος, φαγητα, γκινες, γοητεια, γονεις, γυρισματα, δυναμη, δειτε, εγινε, εγγραφη, εμφάνιση, εξι, εποχη, επιτυχια, επωνυμο, εταιρεία, ετων, ζωης, χαβαη, ιδια, ιαπωνικη, κουζινα, κρασι, κωμωδια, μακρια, μαλλια, μαμα, μηνες, μισος, μικρο, μυθιστορημα, νερο, νυχτα, οθονη, ονομα, παιδια, πεταλουδα, ποθος, πουρα, ρολοι, ρολο, σεζον, σειρες, σερβιτορος, συζυγο, συντομα, σειρα, σκηνες, σωμα, συμπαν, τατουαζ, χονολουλου, amber, ανηκει, atlantis, batman, baywatch, bell, βιολογια, sun, sequel, dawn, desire, diving, εμφανισεις, road, franchise, guinness, hawaii, https, johnny, κακος, league, λεξεις, land, lola, ποτο, red, σημαίνει, snyder, superman, wolf, warner, bros, zack snyder, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα