Olivia Munn: Υπεβλήθη σε υστερεκτομή ενώ δίνει μάχη με τον καρκίνο του μαστού

20:41 13/5/2024 - Πηγή: InStyle

Η Olivia Munn αποκάλυψε ότι υπεβλήθη σε ολική υστερεκτομή τον Απρίλιο εν μέσω της μάχης της με τον καρκίνο του μαστού.

Μιλώντας στη Vogue, είπε: “Έχω πλέον κάνει ωοθηκεκτομή και υστερεκτομή. Έβγαλα τη μήτρα, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες μου”.

Η ίδια χαρακτήρισε την απόφαση που άλλαξε τη ζωή της “την καλύτερη” για

εκείνη, καθώς ο γιατρός της πρότεινε να σταματήσει η παραγωγή οιστρογόνων – από τα οποία τρέφεται και αναπτύσσεται ο καρκίνος του μαστού Luminal B – από τον οργανισμό της για να μην επιστρέψει ο καρκίνος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη o l i v i a (@oliviamunn)

“Ήταν μια μεγάλη απόφαση που έπρεπε να πάρω, αλλά ήταν η καλύτερη απόφαση για μένα γιατί έπρεπε να είμαι παρούσα για την οικογένειά μου”, δήλωσε η 43χρονη στο περιοδικό.

“Είχα φίλους που προσπαθούσαν να μου φτιάξουν το κέφι λέγοντας: “Ο Malkolm δεν θα το θυμάται αυτό. Μην ανησυχείς. Εγώ όμως σκεφτόμουν συνέχεια: Θα το θυμάμαι αυτό, ότι έχασα όλα αυτά τα πράγματα. Είναι η παιδική του ηλικία, αλλά είναι και η μητρότητά μου, και δεν θέλω να χάσω κανένα από αυτά τα μέρη, αν δεν χρειάζεται“.

Αυτή θα είναι η πέμπτη χειρουργική επέμβαση της ηθοποιού στη μάχη με τον καρκίνο, καθώς προηγουμένως είχε υποβληθεί σε πλήρη διπλή μαστεκτομή, λεμφαδενική εκτομή, επανορθωτική χειρουργική επέμβαση και επέμβαση στις θηλές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη o l i v i a (@oliviamunn)

Πριν από την υστερεκτομή της, η μητέρα ενός παιδιού, η οποία απέκτησε τον γιο Malcolm με τον John Mulaney τον Νοέμβριο του 2021, έπαιρνε προηγουμένως λευπρορελίνη για να καταστείλει τα οιστρογόνα στο σώμα της.

Ωστόσο, οι παρενέργειες του φαρμάκου την κράτησαν κλινήρη, όπως εξήγησε: “Ήταν εξουθενωτική εξάντληση επόμενου επιπέδου”.

Και συνέχισε: “Ξυπνούσα το πρωί και σχεδόν αμέσως έπρεπε να ξαναπέσω στο κρεβάτι. Αν ρωτούσες τον Malcolm, πού δουλεύει ο μπαμπάς, έτρεχε στο γραφείο του. Και αν τον ρωτούσες, πού δουλεύει η μαμά, έδειχνε το κρεβάτι μου. Ήταν τόσο γλυκό. Αλλά την ίδια στιγμή, μου ράγιζε την καρδιά γιατί αυτή είναι η εικόνα που έχει για μένα”.

Στη συνέντευξη, η Munn αποκάλυψε επίσης ότι κατέψυξε τα ωάριά της για τρίτη φορά. Στο παρελθόν το είχε κάνει όταν ήταν 33 και 39 ετών.

“Μετά τη διάγνωσή μου, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε έναν ακόμη γύρο ωοληψίας και ελπίζαμε ότι ήταν ένας καλός μήνας“, είπε και πρόσθεσε: “Ο John και εγώ μιλήσαμε πολύ γι’ αυτό και δεν αισθανόμαστε ότι τελειώσαμε με την ανάπτυξη της οικογένειάς μας, αλλά δεν ξέραμε αν θα έπρεπε να κάνω χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα