Έρευνα αποκαλύπτει την ιδανική διάρκεια μιας κινηματογραφικής ταινίας

23:38 1/5/2024 - Πηγή: InStyle

Έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο αποκάλυψε την ιδανική διάρκεια ταινίας για το αμερικανικό κοινό, και αυτή είναι τα 92 λεπτά!

Οι συμμετέχοντες στη διαδικτυακή έρευνα της Talker Research επέλεξαν τα 92 λεπτά ως την προτιμώμενη διάρκεια ταινίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian.

Το 15% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ταινίες άνω των 120 λεπτών (δύο ώρες) είναι αποδεκτές, ενώ μόνο το 2% είναι ευχαριστημένο με κινηματογραφικό έργο διάρκειας περισσότερων από 150 λεπτά (2,5 ώρες).

Βέβαια, το συμπέρασμα

της έρευνας έρχεται σε σύγκρουση με την εμπορική πραγματικότητα, με εννέα από τις 10 ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών να ξεπερνούν τις δύο ώρες, με τρεις (Avengers: Endgame, Avatar: Way of Water και Titanic) να διαρκούν περισσότερο από τρεις ώρες. Μόνο το remake του Βασιλιά των Λιονταριών του 2019, δεν ξεπερνά τις δύο ώρες, με 118 λεπτά.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο πρόσφατα, αφού ορισμένοι κινηματογράφοι διέκοψαν την προβολή της ταινίας 206 λεπτών του Martin Scorsese “Killers of the Flower Moon” με ένα μη εξουσιοδοτημένο διάλειμμα. Ο Scorsese είχε προηγουμένως υπερασπιστεί τη διάρκεια της ταινίας του, λέγοντας: “Μπορείτε να καθίσετε μπροστά στην τηλεόραση και να παρακολουθήσετε κάτι για πέντε ώρες … υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν θέατρο για 3,5 ώρες … δώστε στον κινηματογράφο λίγο σεβασμό”.

Πρόσφατη έρευνα του What to Watch δείχνει ότι η μέση διάρκεια των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών αυξάνεται, με μέσο όρο 141 λεπτά το 2022 σε σύγκριση με 110 λεπτά το 1981, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Talker Research ρώτησε επίσης τους ερωτηθέντες σχετικά με τη χρήση υποτίτλων κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης, με το 33% να δηλώνει ότι δεν τους χρησιμοποιεί “ποτέ” και το 16% ότι τους χρησιμοποιεί “πάντα”. Ωστόσο, τα ποσοστά για το τελευταίο φάνηκε να σχετίζεται με την ηλικία, με τις νεότερες ηλικίες να είναι πιο πιθανό να τους χρησιμοποιούν. 23% των millennials δήλωσαν ότι “πάντα” χρησιμοποιούσαν υπότιτλους, και 30% της gen Z.

Keywords
Τυχαία Θέματα