Η ώρα της εκδίκησης για τον πρίγκιπα William – Πώς απάντησε στον Harry

11:08 14/5/2024 - Πηγή: InStyle

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και αυτό επαληθεύεται στην περίπτωση του πρίγκιπα William σε σχέση με τον αδελφό του, πρίγκιπα Harry.

O πρίγκιπας της Ουαλίας δεν απάντησε ποτέ στις σκληρές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο δούκας του Σάσεξ εναντίον του ίδιου και της συζύγου του, είτε μέσω της αυτοβιογραφίας του Spare, είτε μέσω συνεντεύξεων στην αμερικανική τηλεόραση.

Ήρθε όμως, η στιγμή να απαντήσει με πράξεις. Με κάθε επισημότητα έγινε η απονομή του στρατιωτικού τίτλου του επίτιμου σμήναρχου της

Αεροπορίας Στρατού της χώρας (Army Air Corps), στο αεροδρόμιο Middle Wallop, στο Χαμσάιρ της νότιας Αγγλίας, από τον βασιλιά Κάρολο στον διάδοχό του και πρωτότοκο γιο του. Αυτή ήταν μία σπάνια κοινή εμφάνιση για πατέρα και γιο και κυρίως για βασιλιά και πρίγκιπα διάδοχο.

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Κάρολος θα παραδώσει στον William αυτόν τον τίτλο, λέγεται ότι ο Harry έκλαψε με μαύρο δάκρυ, καθώς, αν συνέχιζε ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας, αυτός ο τίτλος ήταν δικός του.

A special day at @armyaircorps for the official Colonel-in-Chief handover from His Majesty The King. @RoyalFamily pic.twitter.com/JwEDXffx2B

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) May 13, 2024

Το πρώτο χτύπημα για τον Harry, λοιπόν, ήρθε από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο που απένειμε τον τίτλο στον αδελφό του. Και ο William φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα, αποχωρώντας από τη βάση μετά το τέλος της τελετής πιλοτάροντας ένα μαύρο ελικόπτερο Απάτσι, ενώ η νέα του μονάδα τον παρακολουθούσε.

Today, at the Army Aviation Centre in Middle Wallop, The King officially handed over the role of Colonel-in-Chief of the @ArmyAirCorps – the combat aviation arm of the British Army. pic.twitter.com/pSQClpvKBF

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) May 13, 2024

Σε μια ομιλία μπροστά από ένα ελικόπτερο Απάτσι, ο βασιλιάς Κάρολος δεν ανέφερε τον Harry, ο οποίος πετούσε το ίδιο ελικόπτερο στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια δύο θητειών. Αντ’ αυτού είπε ότι ο William ήταν “πράγματι πολύ καλός πιλότος” – πριν προκαλέσει γέλιο λέγοντας: “Αυτό είναι ενθαρρυντικό”.

Ο δούκας του Σάσεξ υπηρέτησε με την 662 Sqn ως πιλότος ελικοπτέρου Apache στο Αφγανιστάν και ήταν ευρέως γνωστό ότι θα αναλάμβανε τον ρόλο αυτό, μέχρι που πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τη βασιλική ζωή το 2020 και να μετεγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Ο βασιλιάς δήλωσε: “Ελπίζω ότι θα προχωρήσετε από το ένα σημείο στο άλλο με τον πρίγκιπα της Ουαλίας ως νέο αρχισυνταγματάρχη σας. Δεν μπορώ να σας πω πόσο περήφανο με έχει κάνει να είμαι μαζί σας όλο αυτό το διάστημα”.

Time flies! Looking back at the last two visits to @ArmyAirCorps in 1999 and 2008 ahead of today’s handover at Middle Wallop. pic.twitter.com/JUbFHxRZ6Q

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) May 13, 2024

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας William φόρεσε τη νέα του στολή και τον μπλε μπερέ του, προτού του χαρίσουν ένα ταρτάν της Αεροπορικής Μονάδας Στρατού για την πριγκίπισσα της Ουαλίας, ένα κασκόλ για τον ίδιο και τρία ξύλινα ελικόπτερα για τον George, τη Charlotte και τον Louis.

Spending time hearing about the important role of battlefield helicopters and aircraft in the @britisharmy, and getting back in the Apache for an Army Air Corps capability demonstration. pic.twitter.com/9LCNPcTvRq

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) May 13, 2024

Ο πρίγκιπας William παρέμεινε στη βάση μετά την αποχώρηση του βασιλιά, όπου ενημερώθηκε για το έργο της Αεροπορίας και επιθεώρησε εκπαιδευτικά και επιχειρησιακά αεροσκάφη, ενώ συνομίλησε και με στρατιώτες. Στη συνέχεια αναχώρησε μ’ ένα ελικόπτερο Απάτσι στο πλαίσιο μιας πτήσης ικανοτήτων. Ο William είχε εκπαιδευτεί στη RAF ως πιλότος ελικοπτέρων Απάτσι και ήταν πρώην πιλότος έρευνας και διάσωσης της RAF, περνώντας τρία χρόνια στη RAF Valley στο Ανγκλσέι της Ουαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα