Κατερίνα Λέχου: «Ίσως για αυτό δεν έκανα παιδιά»

18:10 18/5/2024 - Πηγή: InStyle

Η Κατερίνα Λέχου ήταν καλεσμένη στον εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι” το μεσημέρι του Σαββάτου μίλησε μεταξύ άλλων για τη ζωή της και τις επιλογές της.

«Δεν ήμουν σίγουρη για τις επιλογές μου. Ήμουν ιδιαιτέρως ανασφαλής και τώρα είμαι, αλλά κάνω στο τέλος αυτό που με προστάζει η καρδιά μου, αυτό που «είναι για να γίνει». Ακόμα και αν είναι μία επιλογή μου λάθος ή επώδυνη, σε δικαιώνει γιατί είναι κάτι που «πρέπει», να γίνει, γίνεται για κάποιον λόγο δεν συμβαίνει τίποτα επί ματαίω» είπε αρχικά η Κατερίνα Λέχου.

Και συνέχισε: «Με θλίψη

βλέπω ότι το πνεύμα μας δεν εξελίσσεται και πάρα πολλά αρνητικά πράγματα είναι καταγεγραμμένα στο DNA μας και δεν μπορούν να ξεριζωθούν. Θέλει ενδοσκόπηση, αλλαγή εξ βάθρων της παιδείας. Πιστεύω στην παιδεία και δεν εννοώ τα σχολεία. Ίσως γι΄ αυτό δεν έκανα παιδιά, ένιωθα ανασφαλής σε σχέση με εμένα, στο τι θα τους εμφυσήσω και ότι όλο το γύρω είναι δύσκολο. Το να είσαι γονέας είναι το πιο δύσκολο έργο από όλα».

Έχω τρομερό αίσθημα ευθύνης. Δεν ξέρω αν η παρουσία ενός παιδιού θα άλλαζε την σχέση μου με τον σύζυγό μου, ωστόσο αυτό έχει γίνει και με την παρουσία ενός κατοικίδιου, του σκύλου μας. Η σχέση μου με τον σύζυγό μου είναι απόφαση, σύνδεση, υπάρχει αγάπη, ότι θέλω να προχωρήσουμε μαζί αυτό το μονοπάτι. Με βοήθησε πολύ η ψυχοθεραπεία που κάνω. Ο ψυχίατρος μου μου είπε πως δεν πρόκειται να αλλάξω, αλλά θα αρχίσω να καταλαβαίνω τον εαυτό μου. Θα πρέπει να βρω ένα στοιχείο που μου αρέσει για να διαλέξω έναν ρόλο. Ο ρόλος με ιντριγκάρει για το αν θα επιλέξω κωμωδία ή δράμα».

Για τη δουλειά της και την κοσμοθεωρία της η Κατερίνα Λέχου τόνισε: «Δεν ξέρω με ποιον ρόλο με έχει ταυτίσει ο κόσμος, ίσως με το «Ευτυχισμένοι Μαζί». Θέλει υπομονή. Να περιμένεις, να σκέφτεσαι. Η δουλειά μας θέλει χρόνο. Ωριμάζεις μαζί με τη δουλειά. Δεν είχα ποτέ αυτή την αγωνία ή ανυπομονησία να είμαι πρωταγωνίστρια, πίστευα ότι όλα γίνονται βήμα βήμα. Αντιμετώπισα με ψυχραιμία τις «άδειες καρέκλες» στο θέατρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα