Το καλύτερο DIY πεντικιούρ στο σπίτι, plus ποιες αποχρώσεις στα βερνίκια θα κυριαρχήσουν αυτό το καλοκαίρι

09:39 21/5/2024 - Πηγή: InStyle
Από την επιλογή της κατάλληλης καλοκαιρινής απόχρωσης βερνικιού, μέχρι την απολέπιση στις σκασμένες φτέρνες, σάς έχουμε όλες τις απαντήσεις για να τελειοποιήσετε ένα DIY πεντικιούρ.

Ήρθε η ώρα να πετάξετε τις κάλτσες και να εκθέσετε τα πόδια σας σε κοινή θέα. Η εποχή των σανδαλιών ξεκινά. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι πεντικιούρ που μπορείτε να δοκιμάσετε σε ένα σαλόνι π.χ. πεντικιούρ χωρίς νερό, ιατρικό πεντικιούρ κλπ. Ωστόσο και το πεντικιούρ στο σπίτι από εσάς τις ίδιες μπορεί να γίνει μία ιεροτελεστία, μια απολαυστική διαδικασία δίνοντας

στα πέλματά σας την προσοχή και την αγάπη που τους αξίζει. Παρακάτω οι top συμβουλές για να κάνετε ένα DIY πεντικιούρ σαν επαγγελματίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη СКОРОСТНОЙ ПЕДИКЮР ЗА ЧАС ОБУЧЕНИЕ СКОРОСТИ БЕЛЬСКАЯ ЮЛИЯ (@belskaya.nail)

Τι χρειάζεστε για ένα επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι;

Καταρχάς βάλτε μπροστά σας τα εργαλεία σας. Ποια είναι αυτά; Μια λεκάνη ή δοχείο για να μουλιάσετε τα πόδια σας, νυχοκόπτη, λίμα, στικ για να σπρώξετε τα πετσάκια, απολεπιστικό ποδιών ή ελαφρόπετρα ή ράσπα, ενυδατική κρέμα ποδιών, ασετόν, βάση νυχιών, βερνίκι νυχιών και top coat.

Ξεκινάτε πάντα το πεντικιούρ αφαιρώντας οποιοδήποτε παλιό βερνίκι. Ακόμα κι αν δεν έχετε βάψει τα νύχια σας, αξίζει να περάσετε κάθε νύχι γρήγορα με ασετόν, καθώς αυτό θα εξασφαλίσει έναν καθαρό καμβά για την εφαρμογή του επόμενου βερνικιού.

Πώς να διώξετε τις σκληρύνσεις

Βάλτε σε μια λεκάνη ζεστό νερό και άλατα Epsom ή τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Μουλιάστε τα πόδια σας 10 με 15 λεπτά για να μαλακώσει το δέρμα και να χαλαρώσουν οι μύες.

Μόλις το δέρμα μαλακώσει, κάντε ένα καλό τρίψιμο είτε με ένα scrub ή μια ράσπα. Έτσι θα απολεπίσετε απαλά τα πόδια σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις τραχιές περιοχές όπως οι φτέρνες και τα πέλματα. Αν δεν έχετε ειδικό απολεπιστικό ποδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα scrub σώματος.

Για να διατηρείτε τα πελματά σας απαλά και μαλακά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ μια ενυδατική κρέμα ποδιών.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με ξηρές, σκασμένες φτέρνες, αξίζει να επενδύσετε σε μια έντονα θρεπτική σύνθεση. Εφαρμόζετε βράδυ πριν από τον ύπνο και θα δείτε τεράστια διαφορά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cassia Frazzetto de Matos (@cassiafrazzetto.nails)

Πώς να κόβετε σωστά τα νύχια των ποδιών

Κόβετε τα νύχια σας σε ευθεία γραμμή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι θα αποφεύγετε την παρείσφρηση του νυχιού στο δέρμα. Στη συνέχεια, διαμορφώνετε το σχήμα τους με μια λίμα νυχιών. Είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε τα πετσάκια σας για να εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή υγεία των νυχιών. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ή ένα ξύλινο στικ για να τα σπρώξετε απαλά πίσω. Αν είναι απαραίτητο, κόψτε τα περιττά πετσάκια, προσεκτικά με ένα πενσάκι. Αφού τελειώσετε το κόψιμο, είναι σημαντικό να απολυμάνετε το εργαλείο πριν το φυλάξετε.

Ποιες είναι οι τάσεις του πεντικιούρ για το καλοκαίρι Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Маникюр Педикюр Уфа (@irismanicurist)

Τα κερασί – κόκκινα και οι αποχρώσεις balletcore παραμένουν δημοφιλή το καλοκαίρι του 2024. Ωστόσο, η τάση ‘Glazed Pedi’ είναι εξαιρετικά κολακευτική στα νύχια των ποδιών γιατί προσθέτει μια διακριτική αλλά εντυπωσιακή λάμψη που αντανακλά το φως όμορφα, κάνοντας ολόκληρο το πόδι να μοιάζει πιο περιποιημένο και κομψό. Επίσης, ταιριάζει σε οποιοδήποτε σανδάλι ή ανοιχτό παπούτσι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kinga Kulpa • stylizacja paznokci • pedicure (@kk_nailskingakulpa)

Μια άλλη τάση που θα είναι δημοφιλής αυτό το καλοκαίρι είναι το γαλλικό μανικιούρ. Επιλέξτε μία βάση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σας και κάντε τις άκρες φλούο. Ό,τι πιο μοντέρνο και εντυπωσιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα