Βούτυρο καριτέ: Γιατί αξίζει μία θέση στο νεσεσέρ του καλοκαιριού – τα εκπληκτικά οφέλη του στο σώμα και τα μαλλιά

09:40 11/5/2024 - Πηγή: InStyle
Αν δεν σας αρέσει η αίσθηση των κλασικών λοσιόν σώματος ή αν απλώς δεν έχετε βρει μια φόρμουλα που να σας αρέσει, τότε επιτρέψτε μας να σας συστήσουμε το βούτυρο καριτέ.

Πιθανόν να έχετε ακουστά αυτό το συστατικό ή να το έχετε διαβάσει (ως shea butter) στο πίσω μέρος μερικών από τα πιο αγαπημένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών ή σώματος.

Το βούτυρο καριτέ είναι ένα από τα πιο ευεργετικά καλλυντικά στοιχεία, κυρίως χάρη στην απίστευτη ενυδατική του δράση τόσο στο σώμα, όσο και στα μαλλιά. Παρακάτω,

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το συστατικό, που καλό είναι να έχουμε στο ντουλάπι του μπάνιου (είτε στη φυσική του μορφή, είτε μέσα σε καλλυντικές συνθέσεις), ιδίως το καλοκαίρι που η επιδερμίδα αφυδατώνεται εύκολα.

View this post on Instagram

A post shared by Bulk Cosmetic Oils, Butters, and Black Soap (@3cayg)

Τι είναι το βούτυρο καριτέ (shea butter);

Το βούτυρο καριτέ προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου shea που ευδοκιμεί στην Αφρική. Η σύστασή του περιέχει πολλά λιπαρά οξέα τα οποία ενισχύουν τα κύτταρα σφραγίζοντας την υγρασία στο εσωτερικό τους. Επιπλέον έχει αντιφλεγμονώδη δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, χάρη στην τοκοφερόλη (η γνωστή μας βιταμίνη Ε) και τη βιταμίνη Α.

Τα εκπληκτικά οφέλη του βούτυρου καριτέ View this post on Instagram

A post shared by kreme body| natural body care (@kremebody)

Το βούτυρο καριτέ δεν είναι απλά ένα συστατικό. Είναι ένα ολοκληρωμένο καλλυντικό τόσο για το δέρμα, όσο και τα μαλλιά. Γιατί:

Είναι εξαιρετικό για την ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα, αφού θρέφει και ενυδατώνει βαθιά και άμεσα.Βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας και απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.Είναι ιδιαίτερα καταπραϋντικό μετά την έκθεση του δέρματος στο κρύο, τον αέρα ή μετά από ηλιοθεραπεία.Απλώνεται μετά την αποτρίχωση ή το ξύρισμα γιατί καταπραϋνει την αίσθηση της φαγούρας, τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς.Ιδανικό και για τη περιποίηση των χειλιών από το σκάσιμο, των ταλαιπωρημένων χεριών και των πελμάτων.Κατά την εγκυμοσύνη, προλαμβάνει την εμφάνιση των ραγάδων. View this post on Instagram

A post shared by Riri (@riri93_view)

Είναι κατάλληλο για το πρόσωπο;

Το βούτυρο καριτέ είναι θαυματουργό για το σώμα, αλλά ισχύει το ίδιο και για το πρόσωπο; Οι γιατροί συνιστούν να λάβετε υπόψη τον τύπο της επιδερμίδας σας πριν το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας. Αν έχετε μεικτό / λιπαρό τύπο ή τάση ακμής, καλό είναι να το αποφύγετε.


Το βούτυρο καριτέ είναι καλό για τα μαλλιά;

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι. Προσφέρει τα ίδια οφέλη με αυτά που παρέχει στο σώμα. Ωστόσο, αποφύγετε την εφαρμογή του στο τριχωτό μιας και μπορεί να επιδεινώσει την πιτυρίδα ή τη λιπαρότητα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα