Η Royal Huisman κατασκευάζει το ψηλότερο ιστιοπλοϊκό γιοτ στον κόσμο

Η Royal Huisman θέλει να γράψει ιστορία. Το Ολλανδικό ναυπηγείο κατασκευάζει το ψηλότερο γιοτ στον κόσμο. 

Ο λόγος για το Project 411 ή Noir το οποίο θα επισκιάσει το Koru που ήταν ως τώρα το ψηλότερο ιστιοφόρο στον κόσμο.

«Είμαι χαρούμενος που το 140ο έτος λειτουργίας της Royal Huisman μπορούμε να ανακοινώσουμε ένα τόσο σημαντικό έργο», δήλωσε ο Διευθύνων

Σύμβουλος του ναυπηγείου Jan Timmerman. «Από τα εκατοντάδες πλοία που έχει παραδώσει το ναυπηγείο μας στην ιστορία του, το Project 411 θα είναι το τέταρτο γιοτ μας στις τάξεις των 10 μεγαλύτερων ιστιοπλοϊκών σκαφών στον κόσμο».

Ο Βρετανός αρχιτέκτονας Malcolm McKeon σχεδίασε το Noir με σκοπό ο ιδιοκτήτης που να μπορεί να ταξιδέψει στον κόσμο με τα αγαπημένα του πρόσωπα και τους πιο στενούς του φίλους.

Το Noir θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο για να μειώσει το βάρος και να αυξήσει την ταχύτητα. Το γιοτ θα είναι επίσης εξοπλισμένο με ηλεκτρικούς μηχανισμούς κίνησης που παρέχουν πρόσθετη ισχύ ανάλογα με τις ανάγκες.

Όλος ο εξοπλισμός του καταστρώματος θα είναι μαύρος, εξ ου και το παρατσούκλι Noir. 

Η ισπανική εταιρεία GCA Architects θα επιμεληθεί την εσωτερική διακόσμηση του Noir. 

Η Royal Huisman δεν κοινοποίησε ημερομηνία παράδοσης για το Project 411, αλλά ένα γιοτ τέτοιων διαστάσεων θα χρειαστεί σίγουρα μερικά χρόνια για να κατασκευαστεί. Για παράδειγμα, η κατασκευή του Koru χρειάστηκε πάνω από δύο χρόνια.

Related...Έτοιμο για το παρθενικό του ταξίδι το σούπερ γιοτ του Μπέζος, διπλάσιο μήκος από το Airbus A380Bloom: Το νέο υβριδικό σούπερ-γιοτ διαθέτει πισίνα με γυάλινο πυθμέναΣτο «σφυρί» το γιοτ Royal Romance αξίας 200 εκατ. Ουκρανού ολιγάρχη, φίλου του Πούτιν
Keywords
Τυχαία Θέματα