«Καληνύχτα και Καλή Τύχη»: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File)

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ την επόμενη χρονιά με ένα γνώριμο του έργο, το «Καληνύχτα και καλή τύχη».

Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης θα υποδυθεί τον θρυλικό δημοσιογράφο της αμερικανικής τηλεόρασης Έντουαρντ Ρ. Μόροου, σε μια θεατρική μεταφορά της ταινίας την οποία υπέγραψε σκηνοθετικά το 2005. Το «Good Night, and Good Luck» -φράση με την οποία ο Μόροου έκανε αποφώνηση στο κλείσιμο της εκπoμπής του- απέσπασε 6 υποψηφιότητες

στα Όσκαρ και τιμήθηκε με τα Βραβεία Σεναρίου και Ανδρικού Ρόλου (για τον πρωταγωνιστή Ντέιβιντ Στράδερν) στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2005.

«Με τιμά, που μετά από όλα αυτά τα χρόνια, επιστρέφω στη σκηνή και ειδικά στο Μπρόντγουεϊ, στη μορφή τέχνης και στον χώρο που κάθε ηθοποιός φιλοδοξεί να βρεθεί», ανέφερε ο Κλούνεϊ σε δήλωσή του.

Το «Good Night, and Good Luck» -σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρόμερ- θα κάνει πρεμιέρα στο Shubert Theatre του Μπρόντγουεϊ την άνοιξη του 2025. Το κείμενο παράστασης συνυπογράφουν ξανά ο Κλούνεϊ με τον Γκραντ Χίσλοου.

Όπως σημειώνει το Associated Press, η θεατρική μεταφορά της 90λεπτης ασπρόμαυρης ταινίας δεν εκπλήσσει, καθώς η δράση εκτυλίσσεται σε μια χούφτα χώρους. Σημαντικό μέρος της ταινίας του Κλούνεϊ, καταγράφει τον αγώνα του Μόροου να μην χάσει την υποστήριξη των στελεχών του CBS παρά τα επικριτικά ρεπορτάζ για τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζόζεφ ΜακΚάρθι.

Ο Κλούνεϊ είχε κρατήσει στην ταινία τον ρόλο του Φρεντ Φρέντλι, παραγωγού του Μόροου και συνδημιουργού της εκπομπής «See It Now» -ο οποίος αντιστάθηκε στις αφόρητες πιέσεις και διασφάλισε ότι τα ρεπορτάζ θα βγουν στον αέρα-, ενώ στο βασικό καστ ήταν επίσης οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Πατρίσια Κλάρκσον, Τζεφ Ντάνιελς.

Ο Μόροου, ο οποίος πέθανε το 1965, θεωρείται ένας από τους αρχιτέκτονες των ειδήσεων στις ΗΠΑ.

Ο Έντουαρντ Μόροου ως ανταποκριτής του CBS News στο Λονδίνο, Ιαν. 1939. (AP Photo)

«Ο Edward R. Murrow λειτουργούσε υπό το πρίσμα μίας ηθικής διαύγειας, κάτι εξαιρετικά σπάνιο στο σημερινό τοπίο των μέσων ενημέρωσης. Υπήρχε μια αμεσότητα σε εκείνες τις πρώτες ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές που σήμερα μπορούν να αποτυπωθούν αποτελεσματικά μόνο στη σκηνή, μπροστά σε ζωντανό κοινό», είπε ο Κρόμερ σε δήλωση του.

Σημειώνεται ότι, ο πατέρας του Κλούνεϊ, Νικ Κλούνεϊ, ήταν παρουσιαστής ειδήσεων και οικοδεσπότης εκπομπών. Υπέγραφε μια στήλη σε εφημερίδα του Σινσινάτι και δίδαξε Δημοσιογραφία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέες ταινίες: Η πόλη της ασφάλτου, Η άκρη του νήματος, Πολύδροσο, Βασιλιάδες του κόσμου

Φεστιβάλ Καννών: Η Μέριλ Στριπ και ο Messi στο κόκκινο χαλί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καληνύχτα, Καλή Τύχη, Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπρόντγουεϊ,kalinychta, kali tychi, tzortz klounei, brontgouei