Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν διαμάντι από κόκκινες παιώνιες

.

Σε αυτό που έχει περιγραφεί ως παγκόσμια πρωτιά, Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα διαμάντι 3 καρατίων αποκλειστικά από στοιχεία άνθρακα που προέρχονται από κόκκινες παιώνιες.

Το πρώτο διαμάντι στον κόσμο κατασκευασμένο από στοιχεία άνθρακα που προέρχονται από παιώνια αποκαλύφθηκε στο Λουογιάνγκ, στην επαρχία Χενάν της Κίνας.

Δωρήθηκε στον Εθνικό Κήπο Παιώνιας Luoyang από την Luoyang Time Promise Co., μια εταιρεία που ειδικεύεται στα

τεχνητά διαμάντια. 

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο κήπος παιώνιας της πόλης συμφώνησε να προμηθεύσει την εταιρεία διαμαντιών με τις απαραίτητες παιώνιες για τη δημιουργία του μοναδικού διαμαντιού, συμπεριλαμβανομένης μιας παιώνιας σχεδόν 50 ετών.

«Το διαμάντι αποτιμάται στα 300.000 γιουάν. Καλλιεργείται από παιώνιες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία βιογενούς εξαγωγής άνθρακα, υποβάλλεται σε υψηλή θερμοκρασία και πίεση και στη συνέχεια καλλιεργείται», δήλωσε ο Γουάνγκ Τζινκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Luoyang Time Promise Co.

Αν και η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή στοιχείων άνθρακα που προέρχονται από παιώνια σε διαμάντια είναι αρκετά περίπλοκη, η κινεζική εταιρεία αποκάλυψε ότι στοιχεία άνθρακα από διάφορες πηγές (μαλλιά, οστά, ακόμη και λουλούδια) εξάγονται σε μια ειδικά σχεδιασμένη συσκευή που σπάει τους χημικούς δεσμούς μεταξύ των εξαγόμενων ατόμων άνθρακα.

Στη συνέχεια, αυτά τα στοιχεία ανασυνδυάζονται σε μια δομή διαμαντιού και σχηματίζεται το πραγματικό διαμάντι.

Related...Άρκανσο: Τουρίστας βρήκε τεράστιο διαμάντι 7,46 καρατίων ενώ έκανε βόλτα σε πάρκο (βίντεο)Το πιο ροζ διαμάντι που βγήκε ποτέ σε δημοπρασία πωλήθηκε για 60 εκατ. δολάριαΕξαιρετικά σπάνιο ροζ διαμάντι σε δημοπρασία με τιμή 35 εκατ. δολάρια
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κινέζοι,kinezoi