Μητσοτάκης: Απάντηση στην κάλπη για όσους θέλουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε το απόγευμα σε πολίτες του Έβρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας μετέβη το μεσημέρι στον Έβρο και το απόγευμα, σε συγκέντρωση πολιτών στη Μάκρη, μίλησε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Στην αρχή της ομιλίας όμως αναφέρθηκε σε δύο γεγονότα που σχετίζονται με τον Έβρο και που είναι πάντα χαραγμένα στη μνήμη του, όπως είπε. Το πρώτο είναι η άμυνα της χώρας τον Μάρτιο του 2020, απέναντι στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού

προβλήματος.

«Ο Έβρος στάθηκε όρθιος, η Ελλάδα στάθηκε όρθια, προστατεύσαμε τα σύνορα της πατρίδας μας, προστατεύσαμε τα σύνορα της Ευρώπης, και το αποτέλεσμα το βλέπετε σήμερα. Η Ελλάδα είναι ίσως η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα δεν είναι αντικείμενο προεκλογικής συζήτησης. Γιατί; Γιατί πολύ απλά καταφέραμε και ελέγξαμε το πρόβλημα», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ με αφορμή το μεταναστευτικό έκανε και μία αναφορά στην επίσκεψη του στην Τουρκία και στην συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Αποτιμήσαμε τη συνολική πρόοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Eπιδιώκουμε πάντα καλές σχέσεις με τη γείτονα. Όμως γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις πάγιες θέσεις της και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δεύτερο γεγονός που σχετίζεται με τον Έβρο και που δεν μπορεί να ξεχάσει ο πρωθυπουργός, είναι οι περσινές μεγάλες πυρκαγιές που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

«Τηρήσαμε, όμως, τις δεσμεύσεις μας. Σταθήκαμε δίπλα σε αυτούς οι οποίοι επλήγησαν. Στηρίξαμε ειδικά εδώ τη Μάκρη και τους ελαιοπαραγωγούς με σημαντικές αποζημιώσεις. Και, βέβαια, φτιάξαμε αμέσως, όπως είπε και ο κ. Περιφερειάρχης, μια Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Έβρου, η οποία δουλεύει συνεχώς με τακτική παρουσία κυβερνητικών κλιμακίων», είπε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την σπουδαιότητα της εκλογικής αναμέτρησης καθώς «πάρα πολλές από τις αποφάσεις οι οποίες τελικά επηρεάζουν τη δική σας ζωή, και εδώ στον Έβρο, λαμβάνονται στην Ευρώπη» και έφερε ως παράδειγμα τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού και την οικονομική στήριξη μέσω των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης«Η αντιπολίτευση το μόνο το οποίο ξέρει να κάνει είναι να πετάει λάσπη»

Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία όπως είπε συνεχίζει να πολιτεύεται με τον ίδιο τρόπο που το έκανε πέρσι το καλοκαίρι.

«Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους, διότι όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις ή όταν δεν ξέρεις τι να πεις, κάνεις αυτό που ξέρεις. Και η αντιπολίτευση το μόνο το οποίο ξέρει να κάνει είναι να πετάει λάσπη, να προσπαθεί να βυθίσει τον πολιτικό διάλογο στην τοξικότητα και να φυτεύει νέα λεφτόδεντρα, πιστεύοντας ότι μπορεί να πείσει τους πολίτες ότι μας περισσεύουν κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια για να μπορούμε να λύσουμε ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι αυτό δεν συνιστά υπεύθυνη πολιτική πρόταση και ότι ο ίδιος και τα στελέχη της παράταξης θα εστιάσουν στις μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις της χώρας αλλά και σε όσα πέτυχε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

«Αν κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν αυτές τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στην κάλπη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε εκτενώς στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, στην υλοποίηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμους τομείς όπως στην Υγεία και την Παιδεία.

«Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι»

«Προσέξτε, εγώ δεν είπα ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος, αλλά αυτό το οποίο μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Είναι μια πολύ καλύτερη χώρα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός ενώ κατά την αναφορά του στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στον χώρο της Παιδείας έστειλε και ένα μήνυμα.

 «Αποδείξαμε και έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου. Το είπαμε πολλές φορές και το κάναμε πράξη. Εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες. Κι αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν, για λόγους που στο δικό τους το μυαλό να είναι απολύτως δικαιολογημένοι, να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι, όπως είδατε και με την εκκένωση της κατάληψης η οποία είχε γίνει στη Νομική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του απευθύνοντας στους πολίτες κάλεσμα στήριξης στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Η ΕΕ υιοθέτησε το σύμφωνο για το μεταναστευτικό και το άσυλο - Αλλά αργεί και εγείρει απορίεςΕπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Νομική Σχολή για τη διάλυση κατάληψης (Εικόνες)Μητσοτάκης: Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Απάντηση,mitsotakis, apantisi