Ογκολόγος απαλλαγμένος από καρκίνο του εγκεφάλου έναν χρόνο μετά από πειραματική θεραπεία

Έναν χρόνο αφότου υποβλήθηκε σε μια παγκοσμίως πρώτη θεραπεία για το γλοιοβλάστωμα, ο αυστραλός γιατρός, Richard Scolyer, ανώτερος ειδικός στην παθολογία ιστών και τη διαγνωστική ογκολογία στο Royal Prince Alfred Hospital, συν-ιατρικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Μελανώματος της Αυστραλίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, παραμένει «ελεύθερος από τον καρκίνο». 

Η πειραματική θεραπεία του διακεκριμένου παθολόγου βασίζεται στη δική του πρωτοποριακή έρευνα για το μελάνωμα.

Ο υποτύπος του γλοιοβλαστώματος του καθηγητή Scolyer

είναι τόσο επιθετικός, που οι περισσότεροι ασθενείς επιβιώνουν λιγότερο από έναν χρόνο, όπως σημειώνει το BBC.

Αλλά την Τρίτη, ο 57χρονος ανακοίνωσε ότι η τελευταία μαγνητική τομογραφία του δεν έδειξε και πάλι υποτροπή. 

I had brain #MRI scan last Thursday looking for recurrent #glioblastoma (&/or treatment complications). I found out yesterday that there is still no sign of recurrence. I couldn’t be happier!!!!!

Thank you to the fabulous team looking after me so well especially my wife Katie &… pic.twitter.com/WdqZKLDvge

Professor Richard Scolyer AO (@ProfRScolyerMIA) May 13, 2024

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος!» έγραψε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο καθηγητής Scolyer είναι διεθνώς αναγνωρισμένος παθολόγος και φέτος ανακηρύχθηκε «Αυστραλός της Χρονιάς» μαζί με τη συνάδελφο και φίλη του, Georgina Long, σε αναγνώριση του έργου τους που άλλαξε τη ζωή τους.

Συνδιευθυντές του Ινστιτούτου Μελανώματος της Αυστραλίας, κατά την τελευταία δεκαετία η έρευνά τους για την ανοσοθεραπεία, η οποία χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα, έχει βελτιώσει δραματικά τα αποτελέσματα για τους ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα παγκοσμίως. Οι μισοί από αυτούς έχουν πλέον θεραπευτεί ουσιαστικά, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC.

Αυτή την έρευνα χρησιμοποιεί η Long, μαζί με μια ομάδα γιατρών, για να θεραπεύσει τον καθηγητή Scolyer - με την ελπίδα να βρεθεί θεραπεία και για τον δικό του καρκίνο.

Στο μελάνωμα, η καθηγήτρια Long και η ομάδα της ανακάλυψαν ότι η ανοσοθεραπεία λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται συνδυασμός φαρμάκων και όταν χορηγείται πριν από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου.

Έτσι, ο καθηγητής Scolyer έγινε πέρυσι ο πρώτος ασθενής με καρκίνο του εγκεφάλου που έλαβε συνδυασμένη ανοσοθεραπεία πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Είναι επίσης ο πρώτος που του χορηγήθηκε ένα εμβόλιο εξατομικευμένο στα χαρακτηριστικά του όγκου του, το οποίο ενισχύει τις δυνάμεις ανίχνευσης του καρκίνου από τα φάρμακα.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν προκαλέσει τεράστιο ενθουσιασμό και αισιοδοξία ότι το δίδυμο μπορεί να βρίσκεται στο κατώφλι μιας ανακάλυψης που θα μπορούσε να βοηθήσει τους περίπου 300.000 ανθρώπους που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του εγκεφάλου παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prof Richard Scolyer AO - My Uncertain Path (@profrscolyer)

Ο καθηγητής Scolyer και η καθηγήτρια Long έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι οι πιθανότητες να θεραπευτεί ο Scolyer είναι «ελάχιστες», αλλά ελπίζουν ότι η πειραματική θεραπεία θα παρατείνει τη ζωή του και θα οδηγήσει σε κλινικές δοκιμές για ασθενείς με γλοιοβλάστωμα.

Ο Scoyler δήλωσε ότι είναι περήφανος για τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η θεραπεία του και ευγνώμων στην οικογένειά του και την ιατρική του ομάδα για την υποστήριξη «αυτού του πειράματος».

«Νιώθω περήφανος για την ομάδα με την οποία συνεργάζομαι. Αισθάνομαι περήφανος που είναι πρόθυμοι να πάρουν το ρίσκο να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι», είπε.

Related...Καρκίνος παχέος εντέρου: Ραγδαία αύξηση 500% στα παιδιά τα τελευταία 20 χρόνιαΚαρκίνος του μαστού: Οι επιζώντες διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης δεύτερου καρκίνουΚαρκίνος του πνεύμονα: Ερευνα εντόπισε άγνωστο μοριακό μονοπάτι για την αναχαίτισή του
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ογκολόγος,ogkologos