Οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (φωτογραφίες)

.

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δημητρίου Χούπη, στη Σαουδική Αραβία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του.

Σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε με τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη αεροπορικώς στο Yanbu όπου έχει αναπτυχθεί η «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» (ΕΛΔΥΣΑ), επισκέφτηκε το «120 Air Defense Battalion» και συναντήθηκε με τον Διοικητή της Δυτικής Περιφέρειας της Σαουδικής Αραβίας Major General Ahmed Ali Al-Debais, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε την ελληνική Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην αποστολή της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air Missile Defense (IAMD) Concept» για την υποστήριξη της αεράμυνας του Βασιλείου.

.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Πυροβολαρχίας, το συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του στην αποστολή που του έχει ανατεθεί, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την προβολή της ελληνικής σημαίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε επίσης με τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Ριάντ κ. Αλέξη Κωνσταντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις σχέσεις των 2 χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Patriot, Σαουδική Αραβία, Επίσκεψη, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ,Patriot, saoudiki aravia, episkepsi, archigou geetha