Στον πόλεμο των drones Ρωσία και Ουκρανία στρέφονται σε παλιές τεχνολογίες

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό σε έναν πόλεμο τωνdrones, με ευρύτατη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τεχνολογίες αντιμετώπισής τους. Σε αυτό το πλαίσιο, νέα μέσα εντάσσονται συνεχώς σε υπηρεσία, ωστόσο οι ταχύτατες εξελίξεις τα καθιστούν αναποτελεσματικά σε διάστημα λίγων μηνών- και οι δύο πλευρές αναζητούν συνέχεια μεθόδους, ακόμα και αναχρονιστικές, για να αποκτήσουν υπεροχή έναντι του αντιπάλου.

Η «κούρσα» είναι

σε εξέλιξη, με την Ουκρανία να έχει επεκτείνει πάρα πολύ την εγχώρια βιομηχανία drone της, θέτοντας σε υπηρεσία drones με όλο και πιο προηγμένη τεχνολογία και όλο και υψηλότερους βαθμούς αυτονομίας. Η Ρωσία, από πλευράς της, φαίνεται να αρχίζει να αφήνει κατά μέρος τα συμβατικά συστήματα αντι-drones, επιλέγοντας πιο απλές, αντισυμβατικές μεθόδους.

Τα συστήματα anti-drone ανήκουν σε δύο κατηγορίες, τα κινητικά και τα μη κινητικά. Τα κινητικά περιλαμβάνουν κατάρριψη με πυραύλους, βλήματα κλπ. Τα μη κινητικά περιλαμβάνουν παρεμβολές στα συστήματα ελέγχου/ πλοήγησης μέσω ηλεκτρονικού πολέμου, hacking κλπ. Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τόσο κινητικά όσο και μη κινητικά, η Ρωσία βασίζεται κυρίως στα μη κινητικά, με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.

⚡️The use of "Turtle" tanks by the

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Ουκρανία,rosia, oukrania