Βίντεο: Η στιγμή που ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας φυγαδεύεται τραυματισμένος

Αποκαλυπτικό είναι βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο δείχνει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, να φυγαδεύεται από μέλη της φρουράς του αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε με πυροβολισμούς στην  πόλη Χάντλοβα το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5)

WATCH: Slovakia's Prime Minister Fico taken to his car after shooting, current condition unknown pic.twitter.com/l7S2eaAEHp

BNO News (@BNONews) May 15, 2024

Στο βίντεο φαίνονται οι κοστουμαρισμένοι σωματοφύλακές του να τον απομακρύνουν από το σημείο «σηκωτό» καθώς ο Σλοβάκος πρωθυπουργός αδυνατεί να κινηθεί μόνος του, προφανώς εξαιτίας των τραυμάτων που έχει υποστεί από τα πυρά που δέχτηκε.

Λίγα μέτρα πιο δίπλα, αστυνομικοί έχουν ρίξει στο έδαφος έναν άνδρα -όπως όλα δείχνουν πρόκειται για τον δράστη της επίθεσης- και του περνούν χειροπέδες.

Ο Φίτσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 59χρονος ηγέτης τραυματίστηκε στο στομάχι αφού σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί. Εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε χώρα απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού. Αργότερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Φίτσο, πάντως, διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα, δήλωσε στο Reuters μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός. Νοσηλεύεται για τραύματα από σφαίρες που δέχθηκε και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

Η Χάντλοβα βρίσκεται 180 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, Μπρατισλάβα. Η πρόεδρος της χώρας, Ζουζάνα Καπούτοβα, έκανε λόγο για μια «κτηνώδη και ανελέητη» επίθεση, δήλωσε σοκαρισμένη και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στον πρωθυπουργό.

Ο Φίτσο ανέκτησε την εξουσία μετά από εκλογές το φθινόπωρο, επικεφαλής ενός λαϊκιστικού- εθνικιστικού συνασπισμού. Ηγείται του λαϊκιστικού αριστερού Smer-SSD και κέρδισε τις εκλογές με δεσμεύσεις για τερματισμό της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αν και ο ίδιος αρνείται πως είναι φιλορώσος. Είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από πρωθυπουργός μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ το 2018.

Related...Η ΕΕ άργησε αλλά καταδίκασε τον ρωσικής εμπνεύσεως νόμο που φέρνει σε ρήξη τη Γεωργία με τη δύσηΟλλανδία: Κοντά σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης σκληρής δεξιάς με συμμετοχή του ΒίλντερςΓαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για τον διαβόητο «Μύγα» μετά την κινηματογραφική αιματηρή απόδραση
Keywords
Τυχαία Θέματα