«Όχι» σε lockdown για την ώρα λέει ο Χαρδαλιάς – Ποια δύο μέτρα προανήγγειλε

«Είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, ο κ. Χαρδαλιάς έφερε ως παράδειγμα τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς

ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

«Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο «τραπέζι» το αλκόολ και το ωράριο στα περίπτερα

Εκτός των όσων είπε ο κ. Χαρδαλιάς, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης βρίσκονται ακόμη δύο μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στα περίπτερα, καθώς και η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη ο πρωθυπουργός έθεσε στους πολίτες το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα», ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δεν θα πάει σε οριζόντιο lockdown στην Αττική για οικονομικούς κυρίως λόγους και διαβεβαιώνοντας ότι το ΕΣΥ αντέχει.

Άλλα μέτρα που βρίσκονται στη «φαρέτρα»

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα μέτρα που φέρονται να επεξεργάζονται οι ειδικοί είναι τα εξής τέσσερα:

Η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Είναι ένα μέτρο που εδώ και καιρό έχουν προτείνει ανοιχτά οι λοιμωξιολόγοι, καθώς θεωρούν πως θα περιορίσει πολύ περισσότερο την εξάπλωση της πανδημίας.Ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί, όπου η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με SMS.Αποστολή SMS για τις μετακινήσεις όλων των πολιτών άνω των 65 ετών.Επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείες.
Keywords
Τυχαία Θέματα