Gov.gr wallet: Πότε μπαίνει ο νέος αριθμός του πολίτη, η νέα πλατφόρμα που θα πρέπει να μπούμε όλοι μας

Το gov.gr wallet εμπλουτίζεται για να γίνει φιλικότερο προς τον πολίτη και να απλοποιήσει τα έγγραφα που έχουμε καθημερινά μαζί μας. Τι είναι ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη που μπαίνει στη ζωή μας.

Προστίθενται νέα έγγραφα στο Gov.gr Wallet

Μέχρι το τέλος του έτους το Gov.gr Wallet θα εμπλουτιστεί με περισσότερα έγγραφα για την

εξυπηρέτηση των πολιτών. Τα νέα έγγραφα που θα προστεθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο ψηφιακό πορτοφόλι μας είναι η άδεια κυκλοφορίας, το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια αυτοκινήτου, η κάρτα δακτυλίου, η κάρτα αιμοδότη και η ακαδημαϊκή ταυτότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του αρμόδιου Υπουργείου, με την εξέλιξη του Wallet ο πολίτης θα ερωτάται μέσω της εφαρμογής εάν δίνει την έγκρισή του στην αρμόδια υπηρεσία να ενημερωθεί για την οικογενειακή του κατάσταση και εφόσον την δίνει η εγγραφή θα διεκπεραιώνεται με λιγότερο χρόνο και κόπο.

Το νέο Wallet έρχεται και καταργεί την ψηφιακή γραφειοκρατία

Όπως έχει προαναγγείλει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «Σκοπός είναι το νέο wallet που θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα». «Με το νέο wallet, όπου θα έχει τη μορφή εφαρμογής στο κινητό, κατόπιν έγκρισής του, ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο».

Προ των πυλών ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη

Ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και θα μας «ακολουθεί» εφ’ όρου ζωής αφού ουσιαστικά μέσω αυτού θα ταυτοποιούμαστε σε όλες μας τις συναλλαγές με τους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη που καθιερώνεται από τον Δεκέμβριο, θα αποτελείται από το ΑΦΜ και τρεις επιπλέον χαρακτήρες, ένα γράμμα και δυο αριθμούς.

Μάλιστα, εφεξής θα είναι καταγεγραμμένος και στις νέες ταυτότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιλογή για τους επιπλέον χαρακτήρες στο ΑΦΜ του, θα κάνει ο ίδιος ο πολίτης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, και ο αριθμός ταυτότητας θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν στις συναλλαγές μας όμως ο σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει μακροπρόθεσμα όλοι αυτοί οι αριθμοί να «αντικατασταθούν» από τον Προσωπικό Αριθμό που θα τον χρησιμοποιο΄ύμε σε όλες μας τις συνδιαλλαγές.

#GOVGR_WALLET #ΨΗΦΙΑΚΟ_ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ #GOVGR
Keywords
Τυχαία Θέματα